Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kule Reklam - Çiftlik
Kule Reklam - Çiftlik

TOBB Ege Bölgesi İstişare Toplantısı’nda Milas’ın Ekonomik Sorunları Konuşuldu

TOBB Ege Bölgesi İstişare Toplantısı’nda söz alan MİTSO Başkanı Reşit Özer, Milas’ın tarım, hayvancılık ve zeytincilik gibi temel sektörlerinde yaşanan sorunları dile getirerek, yüksek girdi maliyetleri ve finansmana erişim zorluklarına dikkat çekti.

TOBB Ege Bölgesi İstişare Toplantısı’nda söz alan MİTSO Başkanı Reşit

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ege Bölgesi İstişare Toplantısı, 18 Nisan Cuma günü TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ankara’daki TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Ege Bölgesi’ndeki Oda ve Borsa başkanları yoğun katılım sağladı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer toplantıda yer aldı. Başkan Özer, Milas’ın ekonomik yapısı ve karşılaştığı bölgesel sorunları gündeme taşıyarak, çözüm önerilerini dile getirdi.

Başkan Reşit Özer, Milas’ın tarım, hayvancılık ve zeytincilik gibi öne çıkan sektörlerinde yaşanan temel sorunları ve çözüm yollarını aktardı. Özellikle girdi maliyetlerinin yüksekliği, ihracat pazarlarında yaşanan sıkıntılar, lojistik altyapı eksiklikleri, kredi faiz oranlarının yüksekliği ve genç nüfusun istihdamı konularına vurgu yaptı.

Özellikle KOBİ’lerin ve üretici kesimin finansmana erişimde ciddi zorluklar yaşadığını belirten Özer, yüksek faiz oranlarının yatırımı ve üretimi olumsuz etkilediğini ifade ederek bu konuda acil önlem alınması gerektiğini dile getirdi.
Reşit Özer, “Milas’ın üretim gücünü daha ileriye taşımak için çözüm odaklı çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. İş dünyamızın sesi olmaya, yerel kalkınmaya katkı sağlamaya kararlıyız,” diyerek bölge ekonomisinin sürdürülebilirliği için ortak akıl ve iş birliği çağrısında bulundu.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bölge sorunlarının çözümü noktasında her platformda aktif rol almaya devam edileceği belirtildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), 2026-2030 Stratejik Planı'nın hazırlık çalışmaları
Sıradaki Haber MSKÜ’de 2026-2030 Dönemi Stratejik Plan Hazırlık Çalıştayı gerçekleştirildi