Dünyanın ve Türkiye’nin en gözde turizm kentlerinden biri olan Muğla’nın Marmaris ilçesi, 2025 turizm sezonuna, Avusturyalı emekli turist kafileleriyle giriş yaptı.
Bahar aylarında doğa, tarih ve kültür odaklı seyahatleri tercih eden Avusturyalı emekliler, dört hafta boyunca ilçede ağırlanacak.
Avusturya’nın Niederösterreich, Steiermarkt, Kaernten, Vorarlberg ve Tirol eyaletlerinden gelen Avusturya Emekli Derneğine bağlı misafirler, Marmaris’in çeşitli otellerinde konaklayacak ve çevre gezileri ile kültürel etkinliklere katılacak. Her biri 180 kişilik olan kafileler, 21 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında birer haftalık gruplar halinde bölgeyi ziyaret edecek. “Tatilde bilinçli turist, Marmaris’in kalitesine katkı sunacak” Ege otelcileri temsilcisi Cengiz Aygün, sezon hazırlıklarının hızla devam ettiğini belirterek, “2025 yılı için doluluk oranlarımız beklentilerin biraz üzerinde, yüzde 7-8 civarında planlanıyor. 21 Nisan’da 180 kişilik ilk Avusturyalı grup geldi. Program 4 hafta sürecek ve haftalık 180 kişilik gruplar halinde misafirlerimizi ağırlayacağız.

Haftanın ilk üç günü geziler, perşembe günü ise MarmarisFest adıyla özel bir organizasyon planlıyoruz” dedi. Aygün, Marmaris’in “emekli şehri” olacağı yönündeki görüşlere ise, “Marmaris’in böyle bir duruma düşmesi söz konusu bile değil. Dalaman’a gelen turistlerin yüzde 68’i hala İngiliz tur operatörleri tarafından getiriliyor.



