Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, “Şimşekler Suç Örgütü” olarak adlandırılan yapılanmaya yönelik Muğla ve Diyarbakır’da eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyon kapsamında toplam 11 şüpheli tespit edilirken, örgüt lideri A.Ş.’nin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.
TURİZM ELÇİSİ GÖZALTINDA
Gözaltına alınanlar arasında yurt dışında yaptığı tanıtım faaliyetleriyle bilinen ve ‘turizm elçisi’ olarak adlandırılan Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız da bulunuyor. 2022 yılında oda başkanı seçilen Ayyıldız, 2023’te Esnaf Kredi Kooperatifinin kurulmasına öncülük etmiş, esnafın uygun koşullarda krediye ulaşmasını sağlamıştı.
Ayyıldız, ayrıca gözde turizm merkezi Marmaris’in tanıtımı için İngiltere’de “Digivan” olarak adlandırılan araçlara görseller giydirmiş, “Come to Marmaris this Summer” sloganıyla tanıtım yapmıştı.
Şüphelilerin tefecilik suçunu örgütlü bir şekilde işledikleri belirtilirken, firari durumdaki 2 şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Gözaltına alınanların adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.