AK Parti Muğla İl Başkanı Haluk Laçin, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı’nın açıklamalarına yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Laçin, açıklamasında, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Aydın Ayaydın’ın seçim sonrası verdiği “Muğla için çalışmaya devam edeceğim” sözünü tuttuğunu ve bu durumun CHP’li siyasetçileri rahatsız ettiğini söyledi.
“Aydın Ayaydın’a Vatandaş İlgisi CHP’yi Korkutmuş”
Laçin, Ayaydın’ın seçim sonrası verdiği “Muğla için çalışmaya devam edeceğim” sözünü tuttuğunu ve bu durumun CHP’li siyasetçileri rahatsız ettiğini söyledi. “Aday gösterilmediklerinde küsen, seçilmedikleri takdirde bir kenara çekilen, bir sonraki seçime kadar da ortalıkta görünmeyen adaylarına aşina oldukları için, Aydın Ayaydın’ın bu temposunu, bu heyecanını yadırgadılar. Belli ki oldukça da kıskandılar ve korktular” dedi.
“Aydın Ayaydın Muğla’nın Ağabeyi”
Ayaydın’ın AK Parti teşkilatına yol gösterdiğini ve “Muğla’nın Ağabeyi” unvanına sahip olduğunu belirten Laçin, “Onun itici gücüyle CHP’li yerel yönetimlere karşı gösterdiğimiz amansız muhalefet, denetleyici ve gözetleyici proaktif politika belli ki CHP İl Başkanı ve arkadaşlarını ziyadesiyle rahatsız etmektedir” ifadelerini kullandı.
CHP’ye İşçi ve Gazeteci Eleştirisi
Laçin, CHP’li belediyelerin işçilere ve gazetecilere yönelik tutumunu eleştirdi. “Her fırsatta Emekçileri sözde savunan CHP’liler, üstelik seçimde kendilerini destekleyen Termik Santrallerinde çalışan bir grup işçi, haklarını aradıkları için başvurdukları Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından hakarete maruz bırakıldıkları ve zabıtalar tarafından zor kullanarak salondan çıkarttıklarını CHP İl Başkanı Zekican Balcı görmezlikten geliyor” dedi.
Ayrıca, bir kadın gazetecinin darp edilmesini de görmezden geldiğini iddia etti.
“Ahmet Aras Sözlerini Seçimden Sonra Unuttu”
Laçin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçim sürecinde Ayaydın için söylediği övgü dolu sözleri hatırlatarak, “Seçim sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Ahmet Aras katıldığı her televizyon programında, her röportajında ‘Sayın Aydın Ayaydın’ın nasıl tuttuğunu koparan bir kişi olduğunu, Muğla’ya da çok aşık olduğunu gönülden bağlılığını biliyorum. Devlet nezdinde Muğla’ya daha çok imkan sağlayabilmek için Güçlü Muğla Lobisi’ni kuracağız. Başında da Aydın Ayaydın abimizin olmasını isteriz’ demişti.
Ahmet Aras bu sözlerini seçimden sonra unutmuş olsa da Sayın Prof Dr. Aydın Ayaydın unutmamış, Muğla için çalışmaya, her yerde her platformda Muğla’nın savunuculuğunu yapmaya devam etmiştir. Onun bu çabalarını kıskanarak farklı noktalara çekme niyetini samimiyetsiz ve korkakça buluyoruz” dedi.
“Aydın Ayaydın Belediyelere Baskı Kuruyor”
Balcı’nın Ayaydın’ın CHP’li belediyelere baskı kurduğu iddiasına da yanıt veren Laçin, “Haklıdır, Aydın Ayaydın belediyelere baskı kurmaktadır. Ancak o baskıyı onların acizliklerini, liyakatsızlıklarını, tembelliklerini yüzlerine vurarak yapmakta, Muğla’yı hesap vermeden yönetebileceklerini sananlar üzerinde rahatsızlık ve korku yaratmaktadır” ifadelerini kullandı.