CHP Muğla Milletvekili Avukat Cumhur Uzun, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye’de yargının siyasallaştığını, savunmanın ise hedef haline getirildiğini ifade etti. Uzun, avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını vurgulayarak, hukuk devleti ilkesine dikkat çekti.
“Adalet ve yargının siyasetin sopası haline geldiği, savunmanın dahi savunmasız bırakılmaya çalışıldığı, baroların vesayet altına alınmak istendiği, avukatlık mesleğinin yıpratıldığı bir Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız,” diyen Uzun, tüm zorluklara rağmen hukuk mücadelesi veren meslektaşlarının Avukatlar Günü’nü kutladı.
Uzun mesajında, “Her türlü zorluğa rağmen; büyük bir özveri ve kararlılıkla adalet arayan, hak ve özgürlükleri savunan, Cumhuriyetimizin, demokratik ve laik hukuk devletinin güvencesi olan, hukuku üstün, adaleti hakim kılmak için mücadele eden tüm kıymetli meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü kutlu olsun,” ifadelerine yer verdi.