Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Boykot Çağrıları Fiyaskoyla Sonuçlandı: 2 Nisan’da Alışveriş Rekoru Kırıldı

Muhalefet tarafından Türkiye genelinde yapılan boykot çağrıları karşılık bulmadı. 2 Nisan tarihinde bayramın son günü olan 1 Nisan’a göre, kartla 2 kat daha fazla alışveriş yapıldı. Aynı tarihte kartlı işlemlerin 3-22 Mart ortalamasının tutar olarak üzerinde olduğu görüldü.

Muhalefet tarafından Türkiye genelinde yapılan boykot çağrıları karşılık bulmadı. 2

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “yolsuzluk” ve “terör” soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından boykot çağrıları yapılmıştı. CHP’nin de desteklediği 2 Nisan’da alışveriş yapmama çağrıları karşılık bulmadı. Dün ülke genelinde 1 Nisan’a göre 2 kat daha fazla kartlı alışveriş yapıldı.

3-22 MART ORTALAMASININ ÜZERİNDE ALIŞVERİŞ YAPILDI
Ülke çapında gerçekleşen tüm kartlı işlem adetlerinin yaklaşık yüzde 55’i BKM üzerinden geçerken, bankaların kendi sistemlerinde işledikleri işlemler ise ilgili bankalar tarafından 5 gün içerisinde BKM ile paylaşılıyor.
Dolayısıyla 2 Nisan tarihine ait toplam kartlı ödeme sistemleri verileri en erken 7 Nisan itibarıyla raporlanabilecek. BKM tarafından açıklanan grafikler sadece BKM üzerinden geçen, günlük olarak saat 00.00 ile 17.00 arasında gerçekleşen alışveriş işlem verileri baz alınarak hazırlandı. Bu verilere göre, 2 Nisan’da, bayramın son günü olan 1 Nisan Salı gününe göre daha fazla işlem gerçekleştiği, 3-22 Mart ortalamasının da tutar olarak üzerinde olduğu görüldü.

2 NİSAN’DA 28 MİLYAR TL ALIŞVERİŞ YAPILDI 
İşlem adetlerindeki değişimler, bayram öncesi yoğun alışveriş durumu, bu haftanın okul ara tatili ve 9 günlük idari tatil olması ile birlikte hava koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilirken, ileriki günlerde birikecek verilerle daha sağlıklı bir resim görülmesi mümkün olacak.
Paylaşılan verilere göre, günlük alışveriş işlem tutarı 2 Nisan’da 28 milyar TL, 1 Nisan’da ise 14 milyar TL olarak gerçekleşti.
Çarşamba gününün bir önceki çarşamba ile kıyaslandığı verilerde, 2 Nisan Çarşamba günü saat 00.00 ile 17.00 arasında işlem tutarı 28 milyar TL olurken, 26 Mart’ta 28,9 milyar TL, 19 Mart’ta 25,3 milyar TL, 12 Mart’ta 24,5 milyar TL, 6 Mart’ta 27,3 milyar TL olarak gerçekleşti.
Böylece 2 Nisan Çarşamba günü, bayramdan önceki çarşamba günü haricinde mart ayındaki diğer çarşamba günlerinden daha yüksek ciro elde edildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Corendon Airlines, havacılık sektöründe dönüm noktası olan bir yeniliğe imza
Sıradaki Haber Dünyanın tamamen dövme tasarımlı ilk uçağı havalandı