Türkiye’de alkollü içecek ve sigara fiyatlarına peş peşe zamlar gelmeye devam ediyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar’ın sosyal medya üzerinden yaptığı duyurularla, hem rakı hem de sigara fiyatlarındaki artışlar tüketicilere duyuruldu.
Rakı Fiyatlarına Şok Zam
Ünlü bir rakı markasına yapılan zamla birlikte, rakı fiyatları adeta uçuşa geçti. Yeni fiyat listesine göre, en ucuz rakı 549 TL’den satışa sunulurken, en pahalı rakının fiyatı 7.250 TL’ye kadar yükseldi. Fiyatlardaki bu büyük farklılık, rakının hacmi ve üretim yöntemine göre değişiklik gösteriyor.
Sigara Fiyatları da Artmaya Devam Ediyor
Geçtiğimiz hafta Imperial Tobacco grubuna ait sigaralara yapılan zammın ardından, diğer sigara gruplarına da zamlar peş peşe geldi.
Tüketiciler Zamlar Karşısında Ne Yapacak?
Alkollü içecek ve sigara fiyatlarındaki bu sürekli artışlar, tüketicileri zor durumda bırakıyor. Birçok tüketici, zamlar nedeniyle alışkanlıklarını değiştirmek veya bırakmak zorunda kalıyor.
TBYD Başkanı Dündar’dan Açıklamalar
TBYD Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla, zamlara dair güncel bilgileri tüketicilere aktarmaya devam ediyor. Dündar, zamların nedenleri ve gelecekteki olası fiyat artışları hakkında da açıklamalarda bulunuyor.