Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Bakan Yerlikaya: 5 kişi yaşamını yitirdi, 22 yaralı var

Yerlikaya, TUSAŞ Ankara’nın Kahramankazan

Yerlikaya, TUSAŞ Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki saldırıya uğrayan tesislerinde incelemede bulundu. Bakan Yerlikaya son açıklamasında hayatını kaybedenlerini sayısının 5’e yaralı sayısının ise 22’ye yükseldiğini duyurdu.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) tesisinde üç patlama meydana geldi, silah sesleri duyuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki saldırıya uğrayan tesislerinde incelemede bulundu. Burada açıklamalar yapan Yerlikaya, “Teröristlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor, kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız” dedi. Yerlikaya, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘Yaralılardan 3’ünün durumu ağır’

“Ankara Kazan ilçemizde yerli ve milli sanayimizin gözbebeği TUSAŞ’a maalesef 15.26 da terör saldırısı olmuştur. Saldırı duyulur duyulmaz süratle jandarma ve emniyet birimlerimiz, özel harekatımız buraya geldi. 1’i kadın, 1’i erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Yaralılarımızdan 3’nün durumu ağır. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Kimlik tespiti devam etmekte. Kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğuyla ilgili aziz milletimizle bunu paylaşacağız. TUSAŞ’a, medar-ı iftaharımız TUSAŞ’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İlk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan operasyon ile ilgili bilgi arz ettik. Çok büyük bir üzüntü duyuyoruz. Milli birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kim pusu kuruyorsa ister terör örgütü olsun, ister organize suç örgütü, şehir eşkiyası olsun hiç durmadan duraksamadan azimle kararlılıkla bunların da nefeslerini kesmekte kararlıyız. Bizim kardeşliğimiz, bizim birliğimiz, beraberliğimiz, devletimizin ve milletimizin iradesi ve gücü her zaman ama her zaman galip gelecektir. Bundan da hiçbirinizin şüphesi olmasın.”

Bakan Yerlikaya son açıklamasında hayatını kaybedenlerini sayısının 5’e yaralı sayısının ise 22’ye yükseldiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya paylaşımı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 3 kişinin şehit olduğunu, 14 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.”

Yerlikaya, vatandaşların resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate almalarını istedi.