Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Fethiye’den Anıtkabir’e 2 Teker Üstünde 640 Kilometre

Fethiye Belediyesi’nde bir grup

Fethiye Belediyesi’nde bir grup bisikletsever personel, Cumhuriyetin 101. kuruluş yıldönümünde, küresel ısınma, iklim değişikliği ve çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla, Fethiye’den Anıtkabir’e kadar sürecek olan bisiklet turuna başladı.

“2 Teker, 0 Karbon” sloganıyla yola çıkan belediye çalışanlarını Fethiye’den Ankara’ya Belediye Başkanı Alim Karaca ile çok sayıda belediye personeli ve vatandaşlar alkışlarla uğurladılar. Hem çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla, hem de Cumhuriyet’in 101. yılı olması münasebetiyle düzenlenen Mustafa Kemal Atatürk’e saygı etkinliğinde Fethiye Belediyesi çalışanları Anıtkabir’e kadar 640 km pedal basacaklar.

Projeye önderlik eden Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Bayraktar zorlu yolculuk öncesinde yaptığı açıklamada; “Hem çevre temizliğine vurgu yapmak için, hem de Cumhuriyetin ilk yıllarında bisiklet takımı kurduran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına atfen 101. yılın coşkusuyla 29 Ekim 2024‘de Fethiye’den Anıtkabir’e doğru 640 kilometrelik güzergahı bisikletlerimiz ile tamamlamayı hedefledik. Atamıza saygı ve şükranlarımızı sunup Fethiye’ye geri döneceğiz.” dedi.

Belediye personelini Ankara’ya uğurlayan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise; “Birleşmiş Milletler verilerine göre; dünya genelinde 1970 yılından bugüne kadar ulaşımdan kaynaklanan sera gazı emisyonu 2 kattan fazla artmış bulunuyor. Bu artışın yaklaşık yüzde 80’i karayolu taşımacılığından kaynaklanıyor. Otomobil yerine bisiklet kullanmak, her 7 kilometrelik mesafede 1 kilogram karbon emisyonunu önlüyor. Bizler de dünyada ve ülkemizde yaşanan iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla böyle bir şey düşündük. Temizlik İşleri Müdürümüz ile çalışma arkadaşları böyle bir projeyi bana getirdiklerinde açıkçası ben de çok heyecanlandım. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun.” ifadelerini kullandı.