Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Dubai çikolatası artık Muğla’da da üretiliyor

Sosyal medyada en çok

Sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına giren Dubai çikolatası günden güne merak konusu oluyor. Türkiye’de de popüler olan çikolatanın üretimine birçok firma başladı. Muğla Nazar Unlu Mamülleri İşletme Müdürü Sudi Karataş, son dönemde popüler olan Dubai çikolatasını Muğla’ya ilk getiren işletme olduklarını söyledi.

Sudi Karataş, Muğla’da Dubai çikolatasını ilk Nazar Unlu Mamüllerinin ürettiğini ifade etti. Karataş, “ Kıvam ve lezzet olarak Dubai Çikolatasının orjinaline en yakın üreten biziz. Muğla’nın her zaman ilki ve teki olacağımızın garantisini verebiliriz” ifadelerini kullandı.

Karataş, popüler olan çikolata hakkında şunları söyledi: “Dubai çikolatası 2021’den beri Dubai’de üretiliyor. Dubai çikolatası, bir sosyal medya fenomeninin İnstagram ve Tiktok’ta paylaşması ile popüler oldu. Biz bunu aslında ilk başlarda yakaladık. İlk yaptığımız zamanlarda bu kadar popüler değildi., şu an satışlarına yetişemiyoruz. 6 aya yakındır Dubai çikolatası üretiyoruz. Yaklaşık bir ay Ar- Ge çalışmalarımız sürdü, kıvamını yakalayana kadar çalışmalarımızı sürdürdük. Orjinali ile birebir benzer malzemeleri kullanıyoruz. Yapımında hassas noktaları var. Diğer çikolatalardan farklı olarak içinde tahin var. Tahin ve kadayıfın iyi kavrulması gerekli, antep fıstığı ezmesinin orjinal olması gerekli, içinde katkı maddesi olmaması gerekli. Biz bunların hepsinin tedariğini sağlıyoruz. Üretim aşamasında hepsini kendimiz yapıyoruz, dışarıdan hiçbir teminimiz yok. İçinin akışkanlığı, üzerindeki renklendirmeler birebir neredeyse orjinali ile aynıdır. İçindeki tahin ve fıstık ezmesini esirgemeden koyuyoruz” dedi.

“Muğla’da talep çok yüksek”

Karataş, taleplere yetişemediklerini belirtti:
“Muğla’nın çikolataya talebi çok yüksek. Sabah 7’den gece 12’ye kadar üretimimiz sürüyor. Ürünün iç yapısı ve sosyal medyanın gücü çikolatanın popülerliğini arttırdı. Asıl üreticiler ‘Dubai harici bu ürünü yiyemezsiniz’ diyerek reklamını yapıyor ama Dubai harici ürünün yapımı ve lezzetini tutturan dünya çapında bir çok firma var. Tabii, bu furyanın ne kadar süreceğini bilemiyoruz. Ama 5 yaşındaki çocukta bunu istiyor 65 yaşındaki kişi de bunu istiyor.” İfadelerini kullandı.

Fiyatı ne kadar?

Nazar Unlu Mamülleri İşletme Müdürü Sudi Karataş, çikolatanın kilogram fiyatının 1500- 1700 arasında değiştiğini, adet fiyatının ise 45 TL olduğunu belirtti.