Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam
Ünal Yiğit

Yürü gari İbram

Yürü gari İbram filminde “para vasa renç rover, para yosa game over, hiçbir şey yosaa goveriz” diye söylediğinde hepimiz kahkahayı basmıştık. Bu replik, vatandaşlarımız arasında maddi durumum iyiyken gezerim, tozarım, harcarım; maddi durumum kötüyken mabadımın üstüne oturur akışına bırakır giderim anlamında hala daha kullanılmaktadır.

Bodrumlu İbram’ ın söylediği bu sözler ülkemiz ekonomisini de özetlemiş midir acaba?

Yazıyı okuyanlar, İbram’ ın sözüyle ülke ekonomisinin ne alakası var diye kafalarında soru işareti oluşmuş olabilir.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının Ağustos ayı meclis toplantısında Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü’ ne alınacak olan araçlarla ilgili olarak yapılacak 500 bin TL’ lık yardımın oylandığını bir arkadaşımız sohbet ederken anlattı ve hayretler içinde kaldım.

Sohbetimiz biraz daha koyulaşınca merakım daha da artarak konuyu iyice anlamaya çalıştım ve anladığım kadarını da sizlere aktarmaya çalışacağım.

İçişleri Bakanlığı Emniyet ve Jandarma birimlerinde kullanılan araçların eskimesinden dolayı araç alımı yapacağını ve hibe yoluyla ne kadar araç alırsanız Bakanlık olarak Biz de o kadar alım yapacağız diye Tüm İl Valiliklerine bildirmiş. Muğla Ticaret ve Sanayi Odasından da istekte bulunulduğu için mi? Yoksa Muğla Ticaret ve Sanayi Odası kendi kendine görev mi? Edinmiş bilemiyoruz. Ama meclis gündemin de olduğu için oylamaya konulmuş.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının 47 Meclis Üyesinin olduğunu, yaklaşık 40 kişi ile toplantının gerçekleştiğini 7-8 civarında evet oyu verildiğini, 5-6 civarında hayır oyu verildiğini, 25-26 kişinin de çekimser oy kullandığını ve kararın oy çokluğu ile geçtiğini öğrendim.

Hemen hemen her sektör ekonomik krizde iken, işçi çıkarmalar başlamışken, ticaret odası üye aidatlarını bile toplayamazken ve Ticaret ve Sanayi odalarının başlıca görevi adından da anlaşılacağı gibi bölgesindeki ticareti ve sanayiyi geliştirmek olmalıyken üyelerinden topladığı aidatlardan, belge ücretlerinden ve diğer gelirlerinden İçişleri Bakanlığı’ na alınacak olan araçlara yardımcı olmamalıydı diye düşünüyorum. Her ne kadar DEMOKRASİ gereği oylama yapılsa da 25-26 çekimser oy varken?

Evet oyu kullananlar Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının kasasından değil de, kendi kasalarından da hibe edecekler midir? Merak ediyorum.

Elbette polis bizim polisimiz, jandarma bizim jandarmamız. Tabi ki de sahip çıkacağız. Benim kafama takılan bu araçlar bir şekilde Muğla’ nın ileri gelen iş insanlarından temin edilecek. Belirli bir süre sonra iş insanlarının da belirli istekleri olacak o zaman kim ne yapacak çok merak ediyorum?

Milyonlarca geçici sığınmacı ve kaçağa bakacağımıza kendi Ülkemizin ihtiyaçlarını karşılasak daha iyi olmaz mı? Diye düşünmeden edemiyorum.   

İbram’ dan açılan konu buraya kadar nasıl geldi inanın ben de anlamadım.

Şahlanan ekonomiden; para vasaa renç rover, para yosaa game overa geldik galiba.

Bu yazımı Sultan IV. Murat’ın sözleriyle bitirmek istiyorum “Yardım almaya alışan, emir almaya da alışır!”. Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER