Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Muğla Zafer Partisi Kadın Kolları: “Türkiye’yi kadın cinayetleri mezarlığına dönüştürdüler”

Muğla Zafer Partisi Kadın

Muğla Zafer Partisi Kadın Kolları bugün Menteşe Sınırsızlık Meydanında kadın ve kız çocuklarının öldürülmesiyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi.

Zafer Partisi Muğla Kadın Kolları, Türkiye’deki kadın cinayetleri ve çocuk istismarları konusunda bir açıklamada bulundu. Menteşe’de gerçekleştirilen basın açıklamasında, kadınların şiddet ve istismara karşı her gün ayakta kalma mücadelesi verdikleri vurgulandı. Açıklamada, “Her gün yüzlerce kadının şiddet gördüğü, onlarca çocuğun cinsel istismara uğradığı bir ülkede yaşamak zorunda olan kadınlarız biz” denilerek, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin artık kronikleştiği ve çözüm bulunmadığı dile getirildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi:
“ Türkiye’de artık kadınların öldürülmediği bir gün bile yok. Kadına yönelik şiddet vakası yaşanmayan bir günümüz yok. Geleceğimiz, aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımızın cinsel istismara, şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Bir de ne yok biliyor musunuz? Kadınların ve çocukların canına, hayatına kast edenlerin serbest kalmadıkları, ön kapıdan alınıp arka kapıdan salınmadıkları bir gün bile yok! İstanbul’da yaşanan cinayetlerini hepimiz hatırlıyoruz. Daha, hafızamızdan silinmeyen o cinayetler sürerken, iki genç arkadaşımız İkbal ve Ayşenur’u kaybetmenin üzerinden daha üç hafta bile geçmedi ama bu sürede 25’ten fazla kadın arkadaşımızın canına kıyıldı. Görmesi gereken kimse görmüyor, duymazdan geliyor. 2024’ün bitimine 3 aydan kısa bir süre var arkadaşlar. Daha şimdiden 319 arkadaşımız katledildi. Bile isteye, Türkiye’yi kadın cinayetleri mezarlığına dönüştürdüler. Kadınlar gibi çocuklarımız da şiddete uğruyor, maruz kaldıkları bu organize kötülüğün, zifiri karanlığın pençesinde 2023 yılında 40 bin 713 çocuk istismarı dosyası açıldı. Dosyalarda 36 bin 275 şüpheli yer aldı. Yine 2023 yılında çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan 7 bin 88 sanık mahkûm edildi, 7 bin 108 sanık ise beraat etti. Yani çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan tutuklanmadan cezasız kalan çok sayıda aklanan var. Daha geçtiğimiz gün yenidoğan bebekleri para için katleden bir çete yakalandı. AKP iktidarının yıllardır çökmesine öncelik ettiği sağlık sistemi, daha bir kaç gündür hayatta olan 12 yavrumuzun canına kıymış. Böyle bir ülkede adaletten, yaşam hakkından, özgürlükten, eşitlikten bahsetmek mümkün müdür?”

Son olarak açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Çağrımız, onurlu, direngen Türk kadınlarına! Zafer Partisi kadınlarının öldürülmediği, çocuklarımızın güvenle sokaklarda oynayıp okullarda eğitim gördüğü bir memleket için görev başında. Gelin kadın cinayetlerinin, çocuk istismarının olmadığı aydınlık Türkiye’yi mücadeleci ellerimizle birlikte inşa edelim.”