Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Gram altında rekor!

Orta Doğu’da yaşanan endişelere

Orta Doğu’da yaşanan endişelere bağlı olarak artan gram altın 2 bin 984 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Altın fiyatları, küresel ekonomideki belirsizlikler ve artan jeopolitik risklerle birlikte güvenli liman olarak görülmeye devam ederken, yeni zirvelerini test etmeye başladı. ABD’deki başkanlık seçimleriyle ilgili beklentiler ve Ortadoğu’da giderek artan gerilim, altına olan talebi önemli ölçüde artırdı.

ABD seçimleri ve FED politikası belirleyici

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasını daha yavaş gevşetebileceğine dair gelen veriler, doların 11 haftanın zirvesine yakın işlem görmesini sağladı. Doların bu güçlü konumu, küresel piyasalarda yatırımcıların güvenli liman arayışını artırarak altına yönelmelerine neden oldu.

Hem ons hem de gramda rekor

Son gelişmeler ışığında ons altın fiyatları, küresel piyasalarda 2 bin 700 dolar seviyesini ilk kez aşarak 2 bin 714 dolara kadar yükseldi. Böylece altın fiyatlarındaki yükseliş, üst üste dördüncü işlem gününde de devam etti. 18 Ekim sabahı saat 09.00 itibarıyla ons altın fiyatları yüzde 0,60 artışla 2 bin 710 dolardan işlem görüyor.

Bu yükselişle birlikte ons altındaki artışın etkisiyle, gram altın fiyatları da yeni bir rekor kırdı. Gram altın, dolar/TL kuru ve ons fiyatları baz alınarak hesaplanıyor ve 2 bin 984 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Aynı saatlerde gram altın yüzde 1,07 oranında bir artışla 2 bin 981 liradan işlem görmekte.