Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Ünal Yiğit, yıkım kararı çıkan işhanı için Büyükşehir’e sordu: “Orgeneral Mustafa Muğlalı ismini yaşatacak projeniz var mı?”

Zafer Partisi Kurucu İl

Zafer Partisi Kurucu İl Başkanı, Milletvekili Adayı ve son yerel seçimlerde de Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ünal Yiğit, yıkım kararı çıkan Orgenaral Mustafa Muğlalı İşhanı ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve diğer yetkililere seslendi: “ Orgenaral Mustafa Muğlalı ismini yaşatacak projeniz var mı?”

Yiğit konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu görüş ve düşüncelere yer verdi: “ Geçen hafta içerisinde Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı ile ilgili haberleri okudum, araştırmalarımı yaptım.

Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı sakinlerine işyerlerini boşaltmaları için 30 gün süre verildiğini, 30 gün sonunda elektrik, su ve doğalgazlarının kesileceğini bildiren tebligatların gönderildiğini ve binanın değişik yerlerine asıldığını da gözlerimle gördüm.

Deprem başta olmak üzere tüm doğal afetlere karşı Devletin kurumlarını idare eden genel ve yerel yöneticiler vatandaşın mal ve can güvenliğini sağlamak zorundadırlar. Osmanlı’ da belediye başkanları, şehrin en güvenilir kişisi anlamında Şehr’ül Emin diye anılırdı. Orgeneral Mustafa Muğlalı konusunda gösterdikleri hassasiyet konusunda hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ a hem de Menteşe Belediye Başkanımız Sayın Gonca KÖKSAL’ a teşekkür ederim.

6 Nisan 2023 tarihinde yapmış olduğum basın açıklamasında (https://www.muglayenigun.com/yigitten-belediyeye-sorular/) bazı sorularım olmuştu. Ve hiçbir cevaplama gelmemişti. Aynı soruları tekrar gündeme getirmek istiyorum.

Muğla’ ya hizmet için sattığınız dükkan sahiplerinin mağduriyetini nasıl gidereceksiniz?  Vatandaşlarımızın Can güvenliğini düşündüğünüz kadar mal güvenliğini de düşündünüz mü?

Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı’nda CHP Menteşe İlçe Başkanlığının ofisi bulunmaktadır. Yıkım kararı var ise ilk siz niye tahliye etmiyorsunuz?

Ve son olarak CHP Genel Başkanı 2018 seçimlerinde Van’ da yaptığı konuşmada bu kışlanın ismi buraya yakışmıyor dediği için Siz’ demi Atatürk’ ün subayının İsmini Muğla’ ya yakıştıramıyor musunuz?

Orgeneral Mustafa Muğlalı ismini yaşatmak için bir projeniz var mı? Sorularını sormuştum. İlk sorudan ibaret konuları tekrar açacağım.

Mal sahiplerinin ve kiracı pozisyonunda olanların mağduriyetlerini giderme çabası olduğunu ve bazı sözler verildiğini görüştüğüm kişilerden öğrendim. Bunun için tekrar teşekkür ederim. Ve cevapsız kalanları tekrar gündeme getirmek istiyorum.

CHP Menteşe İlçe Başkanlığı ofisi ilk yıkım kararından bu yana boşaltılan ilk gayrimenkul olsa daha güzel olmaz mıydı?

Orgeneral Mustafa Muğlalı ismini yaşatmak için bir projeniz var mı?

Ve son olarak CHP Genel Başkanı 2018 seçimlerinde Van’ da yaptığı konuşmada bu kışlanın ismi buraya yakışmıyor dediği için Siz’ demi Atatürk’ ün subayının İsmini Muğla’ ya yakıştıramıyor musunuz? Saygılarımla.”