Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Menteşe’de kadın cinayetleri protestosunda gerginlik! Bir kişi gözaltına alındı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kadın Dayanışma Komiteleri, İstanbul’da Semih Çelik tarafından öldürülen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayetini protesto etmek amacıyla Muğla’nın Menteşe İlçesindeki Sınırsızlık Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenledi. Eylemde kadın cinayetlerine ve Türkiye’deki kadınlara yönelik şiddete karşı pankart ve sloganlarla tepkiler dile getirildi.

Kadın Dayanışma Komiteleri üyeleri, eylemlerinde kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti protesto ederken, grup adına basın açıklamasını Havana Çakar okudu. Çakar, Türkiye’de her gün kadın cinayetleri ile karşı karşıya kalındığını belirterek, şiddetin cezasız kaldığına dikkat çekti. Açıklamasında, kadın düşmanlığının iktidarın politikalarıyla beslendiğini ifade eden Çakar, şunları söyledi:

“Her gün kadın cinayeti haberleriyle uyandığımız, erkek şiddetinin hayatın bir parçası gibi görüldüğü, şiddet faillerinin cezalandırılmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu artık bir cinskırımdır. Bu cinskırıma neden olanlar, kadın erkek eşitliğine karşı çıkıp kadınları değersizleştirmeye çalışanlardır.”

Çakar ayrıca, İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuzca çıkılmasını ve 6284 sayılı kadına karşı şiddetle mücadele yasasına yönelik saldırıları eleştirerek, ekonomik ve fiziksel şiddetle mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Polis ile gerginlik

Basın açıklamasının ardından grup, Muğla Adliyesi’ne yürümek istedi ancak yürüyüş izninin bulunmaması sebebiyle polis tarafından engellendi. Bu engellemeye karşı çıkan grup ile polis arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Gerginlik sırasında bir gösterici gözaltına alındı. Ardından polisin grubun adliye binasına kadar yürümesine izin vermesiyle gerginlik sona erdi.