Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Muğla’da Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği gerçekleştirildi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü,

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Kızılay işbirliğiyle öğrencilerle birlikte şehir içinde yürüyüş düzenledi. Etkinliğe Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’da katıldı.

Yürüyüş, sağlıklı yaşamın teşvik edilmesi ve öğrencilere aktif bir yaşam tarzı benimsetilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, yürüyüş boyunca hem eğlenerek hem de spor yaparak keyifli bir gün geçirdiler.

Yürüyüş yapmanın önemi nedir?
Fiziksel aktivite vücut direncinin artarak enfeksiyonlara karşı koruma geliştirilmesine katkı sağlayabilmektedir. Fiziksel olarak aktif olmayanlarda enfeksiyon görülme olasılığı düzenli fiziksel aktivite yapanlara göre daha fazladır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam eden pandemi sürecinde güçlü bir bağışık sistemine sahip olmak oldukça önemlidir. Bağışıklık sistemini destekleyen önemli etmenlerden biri de fiziksel olarak aktif bir yaşam sürmektir.
Yürüyüş yapmak ise tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık (aerobik) aktivitesidir. Dayanıklılık aktiviteleri vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini arttıran, büyük kas gruplarının dinamik ve ritmik olarak çalıştığı aktivitelerdir. İçinde bulunduğumuz süreçte sosyal mesafeyi koruyarak bireysel olarak yapacağımız yürüyüş aktivitesi fiziksel ve ruhsal açıdan sağlığımızı destekleyeceği gibi pandemi sürecinde kendimizin ve toplumun sağlığını riske atmadan yapabileceğimiz ideal bir aktivitedir.