Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Marmaris’teki villası başına dert oldu! Şahan Gökbakar’a 10 yıl hapis şoku

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar ve kardeşi Togan Gökbakar hakkında, Marmaris’te Birinci Derece Doğal Sit Alanı’nda yer alan villalarına ihlal ve imar kirliliğine neden olma suçlarından 3’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezası istendiği iddia edildi. Konuya ilişkin Gökbakar sosyal medyadan açıklama yaptı.

Gökbakar’ın, Marmaris’teki villalarına izinsiz olarak güneş paneli ve su deposu inşa ettirdikleri gerekçesiyle hazırlanan iddianamenin, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandığı iddia ediliyor.
İddianamede, her iki kardeş için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nu ihlal ve imar kirliliğine neden olma suçlarından 3’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezası istendi.

GÖKBAKAR’DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Gökbakar sosyal medya hesabından açıklama yaptı:

“Birçok yerde haber çıkmış 10 yıl hapis cezası isteniyormuş ben ve kardeşim hakkında. Haberde yazana göre bilirkişi ev, iskele, çardak ve kümesin 2010-2018 yılları arasında yapılmış olduğunu tespit etmiş. Bizim tarafımızdan kanuna aykırı şekilde yeni yapı olarak; su deposu, güneş paneli ve mevcut iskeleye ahşap kaplama yapıldığı için 10 yıl hapis istemi olduğu yazılmış her yerde.

Evin 2013 yılı uydu fotosuna bakın lütfen.
Mavi: Ev 85m²
Mor: İskele
Sarı: Çardak
Kırmızı: Taş fırın ve oturma alanı (tarafımca kaldırılıp ağaç ekilmiştir)
Yeşil: 8 adet güneş paneli (biz sayıyı 14’e çıkardık)
Bütün bu yapılar için 2018 yılında yapı kayıt belgesi alınmış.

Biz evi 2020 yılında yapı kayıtlı olarak aldık. (Almaz olaydık) Tapusunda Sit Alanı şerhi veya kaydı yoktu!
2022 yılında hep yapı kayıtları iptal edildi, hem de tapuya sit alanı şerhi düşüldü!

Burada elektrik olmadığından güneş panelleri ile elektrik sağlayabiliyor. Suyu denizden arıtıyoruz, dolayısıyla arıtılan suyu 5tonluk bir polietilen su deposunda biriktiriyoruz. Onu da satın alıp evin arkasındaki boşluğa koyduk. Mevcut iskeleyi ahşap kaplayarak bence güzelleştirdik. Sonuç olarak, henüz tarafımıza bir tebligat gelmemekle beraber haberlerde yazılana göre 10 yıl hapis isteniyormuş. Biraz az mı olmuş, ne diyorsunuz?”