Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Akbulut’tan hayalet haber sitelerine tepki

Muğla’da son günlerde yaygınlaşan

Muğla’da son günlerde yaygınlaşan künyesiz ve yönetimsiz haber sitelerinin artmasına yönelik Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu açıklamada bulundu.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Son günlerde özellikle ilimiz genelinde yaygınlaştığını gözlemlediğimiz, gazeteci meslektaşlarımızın emeklerini yok sayarak ürettikleri haberleri kaynak dahi göstermeden kullanan künyesiz sahte haber sitelerinin varlığını üzülerek takip etmekteyiz.

Zaten yasal boşluklardan kaynaklı olarak herkesin kolaylıkla gazeteci olabildiği bir ortamda bir de dijitalleşme adı altında dezenformasyona yol açmanın yanında sayılarının artmasından endişe ettiğimiz bu gelişi güzel ortaya çıkan künyesiz sosyal medya mecraları ve siteleri, meslektaşlarımızın emeklerini heba ederek, haberlerini de izinsiz şekilde kaynak göstermeden kullanmakta. Okuyucularımızdan talebimiz, bu yönde ortaya çıkan bu yayın girişimlerine itibar etmemeli, ekmeğini bu işten kazanan meslektaşlarımızın görev yaptığı akredite olmuş yayınları takip etmeleridir.
Emek ve alın terinin en yüce değer olduğuna olan inancımızla hem dezenformasyon oluşmasına, hem de meslektaşlarımızın emeğine saygısızlık yapan bu oluşumlara yönelik gerçekçi ve kalıcı bir çözüm bulunması, mesleğimizin geleceği açısından önem arz etmektedir. Farklı amaçlara hizmet etmek için açılan bu sahte yayın girişimleri, gazetecilik mesleğine karşı yapılmış büyük bir kötülüktür.”