Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Orgeneral Mustafa Muğlalı işhanı için yıkım kararı! Mülk sahipleri durumdan memmun

Muğla Orgeneral Muğlalı İş

Muğla Orgeneral Muğlalı İş Hanı depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılıyor. Menteşe Belediyesi bugün mülk sahiplerine yıkım tebligatını gönderdi. Yıl sonuna kadar İş Hanının yıkımı gerçekleşecek.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı bulunan Orgeneral Mustafa Muğlalı İş Hanındaki esnaf ile geçen hafta bir araya gelmişti. Başkanlar, mülk sahipleri ve kiracılarla süreci görüşmüştü. Mülk sahibi Mehmet Düzöz, “ Belediye kimseyi mağdur etmeyeceğini söyledi” dedi.

MÜLK SAHİPLERİNE DÜKKAN DEĞERLERİ BELEDİYE TARAFINDAN ÖDENECEK

Orgeneral İş Hanında 34 mülk sahibinden biri olan Mehmet Düzöz, “ Geçen hafta Ahmet Başkan ve Gonca Başkan bize durumu gayet güzel açıkladılar. İş Hanının kesin yıkılacağını ama kimseyi mağdur etmeyeceklerini söylediler. Orgeneral İş Hanındaki kiracılara, taşındıkları yeni dükkanlarının kira bedellerini bir yıl ödeyeceklerini dile getirdiler. Mülk sahiplerinin de dükkan değerlerinin karşılanacağını söylediler. Yıkılmasa daha iyi olurdu fakat riskli yapı olduğu için kesin karar çıktı. Ahmet Başkan ve Gonca Başkan araştırma yapmışlar, Menteşe’de uygun yer olmadığı için yeni bir iş hanı inşası mümkün değilmiş. Bu yüzden en uygun çözümü tazminat ödeyerek buldular” ifadelerini kullandı.

Düzöz, “ Bugün itibari ile 60 gün içinde mal sahibi yıktırmaz ise 30 gün içinde belediye yıkımı gerçekleştirecek. Başkanlarımız bizleri mağdur etmemek için elinden geleni yapıyorlar. Kiracılar ve mülk sahipleri olarak toplantıdan memnun ayrıldık.”