Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Kaytan’dan hayalet sitelere tepki

Muğla’da künyesiz, yönetimi belirsiz

Muğla’da künyesiz, yönetimi belirsiz haber sitelerine bir yenisi daha eklendi. Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Gazeteciliğin emek isteyen bir meslek olduğunu vurgulayan Kaytan, bu tip haber sitelerinin emek hırsızlığı yaptığını dile getirdi. Kaytan, “Eskiden bayramdan bayrama çıkan sözde gazeteler vardı, şimdi ise dijital medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, internet üzerinde hızla çoğalan haber siteleri var. Bu internet siteleri sayesinde bizler de pek çok sorunu da yaşamaktayız. Örneğin EMEK HIRSIZLIĞI…
Özellikle yerel basın organları arasında, künyesi belli olmayan, kim tarafından yönetildiği ve finanse edildiği belli olmayan siteler, sponsorlu yayıncılık adı altında yaptıkları paylaşımlar, maalesef doğru habercilik anlayışına zarar vermekte. Bu günlerde Muğla’da, benzer bir tablo ile karşı karşıyayız. Muğla Birgün Gazetesi adı altında faaliyet gösteren bu sitenin kim ya da kimler tarafından yönetildiği aşikardır. Haber sitelerine üyeliği var mıdır? Ama şunu bilmekteyim ki, yerel basında çalışan gazetecilerin haberlerini noktasına, virgülüne dokunmadan aynen kullanmaktadır. Yani emek hırsızlığı yapmaktadır. Bu da basın emekçilerimizin emeğini hiçe saymaktır.
Gazetecilik, emek ve takip isteyen bir meslektir. Ki künyesi bile belli olmayan sözde haber sitelerinin hukuki olarak takibi de zordur. Yani bir sitenin künye bilgilerine ulaşamıyorsak bu sitenin güvenilirliği sorgulanmalı.”