Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

“HABERİN VAR MI?” YAZARLARI, BODRUM’DA BULUŞTU

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin ilk

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin ilk kültür yayını “Haberin Var mı?” adlı kitaba anıları ve yazıları ile katkıda bulunan meslek büyükleri, Bodrum’da düzenlenen buluşmada bir araya geldi.

MGC Bodrum Temsilciliği tarafından B.B. Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, yaşamını Bodrum ve Muğla coğrafyasında sürdüren emekli gazeteciler katıldı. Bodrum Belediye Başkan Vekili Ali Diken de gazetecileri bu anlamlı buluşmada yalnız bırakmadı.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, kentin en köklü basın meslek kuruluşu olan Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin “Ahde vefa” duygusu ile cemiyet üyesi gazetecilerin anılarını bir araya getirmekten mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek,  eserin ortaya çıkmasına katkıda bulunan tüm basın emekçilerine teşekkür etti.

Projenin, göreve geldikleri 2015 yılında şekillenmeye başladığını kaydeden Akbulut, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hayalimiz yöremizde yaşayan gazeteci büyüklerimizin mesleğe dair anılarını kayıt altına almaktı. Elimizde çok zengin bir insan kaynağımız var ve mesleki bilgileri derya deniz. Bu hazineyi kitaplaştırmak boynumuzun borcuydu. Muğla ve ilçelerinde yaşayan ve cemiyetimizin üyesi olan 140 meslek büyüğümüzden 61’i, bu çalışmaya katkıda bulundu.  Onların anıları ve isimlerini ölümsüzleştirerek, kütüphanemize kazandırmaktan onur duyuyoruz. Sizlerin varlığı bizlere güç veriyor. Her çalışmanın içinde sizlerle birlikte olmayı, görüşlerinizi almayı çok önemsiyoruz. Katılan herkese bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Süleyman Akbulut, önümüzdeki dönemde halihazırda çalışan gazetecilerin anılarının yer aldığı yeni bir eseri daha yayınlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Bodrum Belediye Başkan Vekili Ali Diken de konuşmasında “Biz yerelde basının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Her şeyin dijitalleştiği bir dönemde, yazmaktan ne kadar uzaklaşsak da matbu olarak tarihe düşülen kayıtların çok değerli olduğunun farkındayız. Bu çalışmaya destek ve emek veren herkesi kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından “Haberin Var mı?” kitabının Bodrum’daki tanıtım toplantısına katılan MGC üyesi gazeteciler de söz alarak düşüncelerini paylaştı. Daha sonra kitabın üyelere takdimi gerçekleştirildi.