Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Fethiye Gastronomi Festivalinde mahalleler yarıştı

Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret

Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi, gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu ile işbirliğinde düzenlenen festivalin son gününde, Beşkaza Meydanı’nda “Sürdürülebilir Gastro ve Turizm” ile “Sıfır Atık” konulu paneller düzenlendi.

Mahalleler yarıştı

Panellerin ardından mahalleler arası yemek yarışması gerçekleşti. Festivale katılım sağlayan mahalleler, Fethiye’ye özgü birbirinden güzel yemekleri jüri üyelerine sundu. Türkiye ve Yunanistan heyetinden oluşan jüri, mahalleler arasında organize edilen yemek yarışmasına katılanlara puan verdi. Yarışmada Çamköy Mahallesi kuzu çevirme ile birinci oldu. Yarışmada Yeşilüzümlü Mahallesi ikinciliği, Karagedik Mahallesi ise üçüncülüğü kazandı.

Fethiye Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, yaptığı konuşmada, Yunanistan ile yıllar önce paylaşılan kültürel değerlerin festival dolayısıyla yeniden hayat bulduğunu söyledi. Karaca, festivali gelecek yıllarda daha kapsamlı şekilde sürdüreceklerini kaydetti.

Yemek yarışmasının ardından Tango –Salsa, Sirtaki ve Folklor dans gösterileri gerçekleşti. Daha sonra ise ‘operatical grup’ sahneye çıktı. Festivale katılım sağlayan yüzlerce vatandaşlar yemek yarışması, paneller, dans gösterileri ve konserlerle unutulmaz bir gün yaşadılar.