TBMM Saadet Partisi Grup Başkanı, Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, bir yıllık yapılan meclis çalışmaları faaliyetleri basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının ve parti İl Başkanlarının katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda Özdağ, Türkiye ve Muğla İlinin sorunlarının yanı sıra bir yıllık süreçte TBMM’ye sunduğu kanun teklifleri ve soru önergelerinden bahsetti.
“Muğla’da milletvekilliği yapmak bir ayrıcalık”
“ Muğla Türkiye’nin dört mevsim yaşayan tek şehri. Muğla, ülkemiz için çok değerli. Muğla’da milletvekilliği yapmayı da ayrıcalık olarak kabul ediyorum. 14 ay içerisinde grubumuzu kurduktan sonra Gelecek ve Saadet Partisi olarak bir araya geldik. Parlamentoda grup kurmak çok önemli. Grubu olan partiler arasında biz farkındalık yaratıyoruz. Birilerinin 268 vekille yaptığını, birilerinin 130 vekille yaptığını biz 20 milletvekili yapıyoruz. Bir arkadaşımız da kürsüde vefat etmişti. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’e çok teşekkür ediyorum. Bir arkadaş bize gelerek grubumuzun kurulmasına vesile oldu” dedi.
Özdağ sözlerine şöyle devam etti:
“Biz; kanun tekliflerimizle, soru önergelerimizle, grup önerilerimizle, komisyonlardaki tavırlarımız ile ve basın toplantılarımız ile paralementoda farkındalık yaratıyoruz. Parlamentoda iktidarın en çok çekindiği grubumuz. Sürekli olarak bizi yok saymaya çalışsa bile bizimle müzakerelere oturmak zorunda kalıyor. Çünkü biz getirdikleri kanunların tamamını çok iyi inceliyoruz. Grup olarak 25 kanun teklifi verdik. 325 soru önergesi verdik. 80 meclis araştırma teklifi ve yaklaşık 1200 genel kuruş konuşması gerçekleştirdik. Bunun yanında 78 basın açıklaması ve Plan Bütçe Komisyonunda 18 konuşma yaptık. Son bir ay içerisinde 10’a yakın kanun görüştük” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin en talihsiz dönemde olduğunu belirten Özdağ, hiçbir dönemde bu kadar yolsuzluğun olmadığını öne sürdü. Özdağ, “ Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı yoktur. Türkiye’nin siyasi partiler kanununa ihtiyacı vardır. Türkiye’nin seçim kanununa ve TBMM’nin iç tüzük değişikliğine ihtiyacı vardır. Türkiye’de bir anayasızlaştırma çalışması vardır. Yoksulluk, yolsuzluk ve yalanlar büyük boyutlardadır” dedi.
“ Muğla 4-5 aylık turizm ile ayakta kalamaz”
Özdağ, Türkiye’de Antalya’dan sonra ikinci turizm bölgesinin Muğla olduğunu belirtti. Sağlık turizminde ve inanç turizminde önemli bir merkez olduğunu vurguladı. 4-5 aylık turizmle Muğla’nın ayakta kalamayacağını söyleyen Özdağ, şu ifadelere yer verdi: “ Muğla’yı 12 aylık turizm beldesini yapabiliriz. İktidar ile muhalefetin el ele vermesi gerekli ve Muğla’nın bürokratlarının özel atanmalıdır. Atanan tüm bürokratların birden fazla yabancı dil bilmesi gereklidir. Yılda Muğla’ya 10 milyonun üzerinde turist gelmektedir. Muğla, Dubai olabilir” dedi.
“ Muğla’da özel çalışma yapılması gerekiyor”
Sözlerine Özdağ şöyle devam etti: “ Muğla bir tarım bölgesi. Soğanından avakodasına bölgemizde yetişmektedir. Muğla’da özel çalışma yapılması gerekmektedir. Sivil Toplum Kuruluşları ve turizmciler kendi gayretleri ile bir şeyler yapmaktadır. Bunun yanı sıra Muğla, hava sporları ve su sporlarının merkezi olabilecek bir yer. USP tarafından Datça, Marmaris ve Gökova keşfedilmiş ama biz burada da sınıfta kalmışız. Muğla aynı zamanda bir maden yatağı. Burada, madenlere zarar vermeden çevreye ve turizme zarar vermeden yapılması gerekiyor. Maden Odaları Birliği ile Turizm Odaları ve diğer odaların birlikte çalışması gerekiyor. Bu madenlerin çevreye zarar vermeden işletilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
“Muğla’ya hızlı tren uzatalım”
Özdağ, ”İzmir’den Aydın’a, Aydın’dan Muğla’ya hızlı treni uzatalım ve burası ulaşım merkezi olsun. Buraya akıllı kavşaklar yapılmış. Gülağzı’ndaki evimden çıkıyorum, Muğla merkeze 1 saatte geliyorum. Burası İstanbul mu? Türkiye’nin gözbebeği olan, 70 – 80 milyon nüfuslu butik bir şehir Muğla. Bunu yapmak çok mu zor? Yani, buraya akıllı kavşak değil de, bir yonca yapmak çok mu zor? Geçen yıl buraya milletvekilleri geldi ve incelemelerde bulunarak hemen yapıyoruz dediler. Ulaştırma Bakanı’na sesleniyorum. Sayın Bakan, gördüğüm şu ki, buranın çok hızlı bir şekilde 2 tane yoncaya ihtiyacı var. Muğla – Bayır ve Muğla – Yatağan yolu üzerinde burada battı çıktılara ihtiyaç var ya da trafik ışıkları iptal edilmeli. Bir kilometrede bir dönüş olmamalı. Her yer kırmızı ışık, her yerde araçlar duruyor. Turizm beldesi, 10 milyon insan geliyor. Muğla’da ulaşımın kolaylaştırılması gerekiyor.”