Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Dünyanın en sağlam otomobilleri belli oldu

En dayanıklı otomobiller hangileri

En dayanıklı otomobiller hangileri merak ediyor musunuz? Bu listemizde yapılan araştırmalar sonucunda en dayanıklı otomobiller hangileri onlara göz atıyoruz. En dayanıklı otomobiller hangileri?

ABD’nin ileri gelen kuruluşlarından National Scrap Car en güvenilir arabaların listesini yayınladı. Araba uzmanlarının yaptığı araştırmalarda 2014 yılında her modelin kayıtlı araç sayısını ve 2024 yılında hurdaya ayrılan araç sayısı kıyaslandı. Bu araştırma ile birlikte 10 yıllık süreçte hangi modellerin yıllara meydan okuduğu da ortaya çıkmıştı. Üstelik bu araştırmada 2014 yılından sonra çıkmış olan modeller de yıl yıl izledi.

Listenin 10. sırasında Volkswagen’in ticari taraftaki popüler modeli Transporter yer alıyor. Volkswagen Transporter yüzde 99.36’lık dayanıklılık yüzdesiyle 10. sırada bulunuyor.

SUV kategorisinin iddialı modellerden Audi Q5 listede 9. sırada bulunuyor. Audi Q5’in dayanıklılık yüzesi 99.36.

Listedeki sürpriz denilebilecek bir model ise Mazda MX-5 modeli. Oldukça sportif bir tasarıma sahip olmasına karşın Mazda MX-5 yüzde 99.43’lük bir dayanıklılık yüzdesine sahip.

Spor otomobil denilince akla gelen markaların başında bulunan Porsche’un Cayman modeli de yüzde 99.43’lük dayanıklılık oranı ile listede yer alıyor.

Porsche’un listede yer alan diğer bir modeli ise SUV kategorisinin iddialı isimlerinden Cayenne. Cayenne’in dayanıklılık oranı ise yüzde 99.48.

Porsche’un açık ara en popüler modeli olan 911, yüzde 99.50’lik dayanıklılık oranı ile rakiplerine fark atmış durumda.

Listede yer alan bir diğer Porsche modeli de Boxter. Yüzde 99.61 oranında dayanıklılığı bulunan Porsche Boxter yıllara meydan okuyor.

Ülkemizde pek de tercih edilmeyen modellerden biri olan Mini Roadster dayanıklılık listesinin üst sıralarında bulunuyor. Bu otomobilin dayanıklılık oranı ise yüzde 99.65.

Volvo modelleri ise listenin vazgeçilmezi. Bu listede üst sıralarda yer alan modellerden birisi de yüzde 99.67’lik dayanıklılık oranı ile Volvo XC modeli.

Dayanıklılık listesinin zirvesinde ise Lexus RX Crossover modeli var. Bu model yüzde 99.78’lik dayanıklılık oranı ile göz kamaştırıyor.