Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

En düşük emekli maaşına zam kararı

Kök maaşının düşüklüğünden dolayı

Kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10 bin TL’nin altında kalan yaklaşık 1.8 milyon emekli için yeni düzenleme yolda. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak düzenlemeyle en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılması düşünülüyor.

Memur ve emeklilerinin zamlı maaşları gelecek hafta hesapları yatmaya başlayacak. Kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10 bin TL’nin altında kalan emekliler için yeni düzenleme yapılıyor. 1.8 milyon emekli için ilave düzenleme yapılacak.

NTV’nin aktardığına göre, memur ve emeklilerinin zamlı maaşları gelecek hafta hesapları yatmaya başlayacak. Kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10 bin TL’nin altında kalan emekliler için yeni düzenleme yapılıyor. 1.8 milyon emekli için ilave düzenleme yapılacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacak. Ancak kök maaşı düşük olduğu için zamlı maaşı bile halen ödenen 10 bin liranın altında kalacak olan emekliler var.

Yeni düzenleme

Bunların durumunun ne olacağı konusunda sorular gündemdeyken bir yeni düzenleme için hazırlık yapıldığı belli oldu. AK Parti kurmaylarının aadece en düşük emekli maaşı olarak uygulanan rakamda bir hazırlık yapıldığı öğrenildi. Henüz kesinleşmiş bir tablo ya da rakam yok. 1,8 milyon emekli için ilave düzenleme yapılacak.

10 bin TL’den 12 bin TL’ye çıkabilir

Kulislere yansıyan ilk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması düşünülüyor. Bu rakam Meclis’teki çalışmalar sırasında netleşecek.