Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Muğla Dişhekimleri Odası, Diş Hekimliği öğrencileriyle bir araya geldi

Muğla Dişhekimleri Odası, başarılı ve anlamlı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar

Muğla Dişhekimleri Odası, başarılı ve anlamlı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, Muğla Dişhekimleri Odası Başkanı Doruk Alp ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldiler.

Muğla Dişhekimleri Odası, son bir yıldaki icraatlarını ve bundan sonraki süreçte yapacakları projeler ile ilgili bilgi vermek için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Alyans Restoran’da gerçekleşen etkinlikte Muğla Dişhekimleri Odası tarafından 1, 2 ve 5’inci sınıf diş hekimliği öğrencilerine, Türkiye’de ve dünyada hekim başına düşen hasta sayısı, fakülte sayısı, gelecekte yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Muğla Diş Hekimleri Odası Başkanı Alp, bir yıllık görev süresinde gerçekleştirdikleri çalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar ile projeler hakkında da bilgi verirken, hedeflerinin kamu ve özel sektördeki paydaşları ile sağlık turizmi konusunda Muğla’yı merkez kentlerden birisi durumuna getirmek olduğunu açıkladı.

“MUĞLA’DA HEKİM BAŞINA DÜŞEN HASTA SAYISI BİN 321”

Muğla Dişhekimleri Odası Başkanı Doruk Alp, Oda olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmaları, sunum halinde anlattı.
Alp, genç meslektaşlarına büyük önem verdiklerini belirterek, “Muğla genelinde özel ve kamuda toplam 750 diş hekimimiz var. Muğla’da hekim başına düşen hasta sayısı Bin 321. Avrupa Birliği ortalaması Bin 570. Onun bile yüzde 20 üstündeyiz. Türkiye ortalaması ise Bin 822. Türkiye’de 47 bin diş hekimi var. 5 yıl sonra 90 bin rakamına yaklaşacağız. Bunun sürdürülebilir olmadığını sürekli olarak her mecrada dile getirmeye çalışıyoruz. 47 bin diş hekiminin yüzde 60’ı serbest olarak çalışıyor. 30 AB ve aday ülkesinde Diş Hekimliği sayısı 353 iken Türkiye’deki Fakülte sayısı şu an 90 aktif, 17’si de neredeyse öğrenci almayla hazırlanan 107 Üniversite var. Nüfusumuza en yakın olan Almanya’ya göre neredeyse üç katı Üniversiteye sahip olacağız. Bizim mesleğimiz için en büyük tehlike, verdiğimiz mezun sayısı nüfusumuz ile oranlı olmadığı için bize gelecekte büyük bir problem olarak dönecek 5 yıl içeresinde. Bundan 6 yıl sonra şu an Bin 300 olan hekim başına düşen hasta sayısı 513’e düşecek. Karar alıcılarımızdan ricamız, yeni açılacak Diş Hekimliği fakültelerinin açılmaması gerektiği, ya da en azından 3 yıl boyunca yeni öğrenci alınmaması gerektiğini yüksek sesle söylememiz gerekiyor” dedi.