Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

CHP’Lİ DEMİR’DEN BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI: “ÖRGÜTÜ SERBEST BIRAKSINLAR”

CHP Muğla 5. Sıra

CHP Muğla 5. Sıra Milletvekili adayı Mehmet Demir Fethiye İlçe Kongresi’nde konuşma yaparak belediye başkanlarına seslendi.

Demir, örgütün üstünde belediyeler hüküm kurmamalı. Örgütü serbest bıraksınlar. Örgüt kendi halinde hareket etsin.” CHP Fethiye ilçe başkanıyken milletvekili seçimleri için istifa ederek 5. Sıra Milletvekili Adayı olan Mehmet Demir, CHP Fethiye İlçe Kongresi’nde konuşma yaptı. Demir, delege bazında değil üye bazında seçimler olması gerektiğini söyledi. Demir ayrıca belediye başkanlarına da çağrı da bulundu. Demir, konuşmasına şu ifadeleri kullandı: “Bunu daha önce Muğla’da milletvekilleri tanıtımında söyledim. Ne Büyükşehir Belediye Başkanı ne Fethiye Belediye Başkanı ne Marmaris Belediye Başkanı ne de Milas Belediye Başkanı, örgütün üstünde belediyeler hüküm kurmamalı. Ben buradan belediye başkanı arkadaşlara sesleniyorum. Örgütü serbest bıraksınlar. Örgüt kendi halinde hareket etsin.

“İNSANLARIN GÖNLÜNE GİRECEKSİN”

Daha önce ki kongrelerimizi görüyoruz. Salon yıkılıyordu. Bugün salon bomboş. Önce kendimize özeleştiri yapalım. Benim olsun benim olsun dedikçe kaybedersin. Ben bunun bilincindeyim sokakta yoksan insanların kalbine, gönlüne giremediysen sen istediğini yap. İster İlçe başkanı ol istersen milletvekili ol hiçbir şey olmaz. İnsanların gönlüne gireceksin karşılığında oy alacaksın. Ben bu konuşmayı yaparken üzülerek yapıyorum.

“DELEGE SİSTEMİNİ KALDIRALIM”

Beni Sayın Genel Başkanım ve örgüt, 5. sırada milletvekili adayı yaptı. Onur ve gurur duyuyorum seçilip seçilmemem önemli değil. İki gün önce genel başkanımın ve 10 tane genel başkan yardımcısının yanına gittim. Onlardan delege sistemini kaldıralım ve üyeye dönelim diye rica ettim. Şu anda partimiz 3 dönem şartı getiriyor. Ben onu 2 döneme çekelim dedim. Hatta milletvekillerimizi de ziyaret ettik. 1 milletvekilimizde 1 dönem olsun dedi. 2 Dönem şartı getirelim.

“SANDIK KOYALIM, HODRİ MEYDAN”

İlçe başkanı üye ile seçilsin. İl başkanı üye ile seçilsin. Belediye başkanı üye ile seçilsin. Genel başkan üye ile seçilsin. Üyenin ayağına gitsin, üyenin değerini anlasın. Bizim burada 5.700 üyemiz var. Burada 400 tane delege onları temsil ediyor. Edemez arkadaş. O benim amcamın oğlu, bu dayımın oğlu yazdırdık, bizde yaptık. Ama artık yüzümüzü üyeye döneceğiz. Uğur Mumcu Meydanı’na sandık koyalım. Hodri meydan diyorum. Kim nereye aday olmak istiyorsa, önce halka sorarız. Sonra üyeye sorarız. Adaylığını orada belli eder. Halktan olmayan kimse, bir yere gelemez, geldiğini sanır. Koltuk kimdeyse bir iki sene sonra ayağının altından kayar.”

Haber: Esma Turan