Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

ABD’deki Ermeniler kampanya yaptıDisney Atatürk filminden vazgeçti

RTÜK Başkanı Şahin, Disney

RTÜK Başkanı Şahin, Disney Plus’ın Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin çağrısı üzerine “Atatürk” dizisini yayınlamayacağı haberlerinin ardından inceleme başlattıklarını açıkladı. Fidan ve Kalın’ın da devreye girdiği öne sürüldü.

2023 yılı içerisinde Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı “Atatürk” dizisini yayınlayacağını açıklayan Disney Plus’ın, bu kararından vazgeçtiği iddia edildi. Kararın arkasında Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA)’nın filme karşı yürüttüğü kampanyanın olduğu öne sürülüyor.

Önce dizi olarak çekilen daha sonra ise filme dönüştürülen yapımın FOX TV’de yayınlanacağı açıklandı.

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Atatürk dizisinin yayınlanmaması için kampanya yürütmüş ve Disney için boykot kampanyası başlatmıştı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Disney + isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan “Atatürk” dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir.

Disney’in “Atatürk” dizisiyle ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın devreye girdiği, Disney’den de tartışmalara dair bir açıklama geleceğini öğrenildi.

Haber :Ferdi Yavuz