Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Selçuk Özdağ: “Akbelen’de olan hoyratlıkların müsebbibi iktidardır”

Saadet Partisi Grup Başkanı

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, “Bu ağaçları, bu zeytinlikleri elleriyle büyüttüler. Bu yüzden bu insanları da dinleyin, zulmetmeyin, hakaret etmeyin, yok saymayın. Akbelen’de olan bütün bu hoyratlıkların müsebbibi de bu iktidardır” dedi.

Akbelen Ormanı’nda, 24 Temmuz’da sabah saat 05.30’da Jandarma eşliğinde başlayan ağaç kesimi altıncı gününde sürüyor.

Saadet Partisi Grup Başkanı ve Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ da sosyal medya hesabından Akbelen ile ilgili paylaşım yaptı.

Özdağ, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Muğlamız başta olmak üzere ülkemizin en önemli sorunlarından birisi termik santraller başta olmak üzere, mermer ocakları gibi madencilik faaliyetlerinin mevzuata aykırı şekilde yapılmasıdır. Ve bu yüzden yaşanan çevre kirliliği ve doğa katliamı sorunudur. Madencilik ile uğraşan şirketlerinin faaliyette bulundukları alanlar maalesef mevzuata aykırı bir şekilde tekrar doğaya kazandırmak için ağaçlandırılmıyor. Kanun boşluklarından yararlanıp, ormanlarımız ve yaşam alanlarımız kaderine terk ediliyor.

“MADENCİLİK DE OLSUN, KÖMÜR DE ÇIKARTILSIN. ANCAK KURALLARA UYGUN YAPILSIN”

Düşünsenize, Milas-Bodrum havaalanını kullanan insanlar şehre gelirken uçaktan aşağıya baktıklarında cennetten bir köşe olan Muğla hayal ederken, kapkara bir görüntüyle karşılaşmaktalar. Elbette bu eleştirilerim madencilik karşıtı olduğum şeklinde değerlendirilmemelidir. Bu ülkenin varlıklarının ekonomimize kazandırılması, yeni istihdam alanlarının oluşturulması elzemdir. Her şeyden önce yurt dışına olan enerji bağımlılığımızın sona erdirilmesi gerekiyor. Ülkemizde madencilik de olsun, kömür de çıkartılsın. Ancak kurallara uygun, çevreye duyarlı bir şekilde tekrar ağaçlandırılarak yapılsın bunlar. Ve en önemlisi de bu yerleri yurt bilen insanlarımızın hassasiyetleri, hatıraları, geçmişleri hiçe sayılarak, hoyratça bir üslupla yapılmasın.

“İKTİDARA SESLENİYORUM. BÜTÜN BU İŞLERİN BU HALE GELMESİNİN TEK SORUMLUSU SENSİN”

Siz yok iken bu insanlar burada idiler. Bu ağaçları, bu zeytinlikleri elleriyle büyüttüler. Aldıkları ürünlerden kızlarını gelin oğullarını güvey ettiler. Bir yuvaları oldu. Hayvanlarını otlattılar. Ekmeklerini taştan çıkardılar. Bu yüzden bu insanları da dinleyin, zulmetmeyin, hakaret etmeyin, yok saymayın. Akbelen’de olan bütün bu hoyratlıkların müsebbibi de bu iktidardır. Başka yerlerde de aynısı yaptılar. Karadeniz’in dereleri kurutulurken de, Kaz dağlarında cennet doğamız katledilirken de aynı taktiği uyguladılar. Sanki bütün bu işlerin sorumlusu sadece şirketlermiş gibi. Ve iktidara sesleniyorum. Bütün bu işlerin bu hale gelmesinin tek sorumlusu sensin. Buradaki insanlar ile firma ve çalışanlarını karşı karşıya getirip birbirine düşman etme. Onları orta yerde bırakıp hiçbir sorumluluğun yokmuş gibi davranamazsın. Kimse kimsenin düşmanı değil.”

Haber: Esma Turan