Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

115 göçmen yakalandı

Yurda yasa dışı yollardan

Yurda yasa dışı yollardan giren ve yine yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 115 göçmen güvenlik güçleri tarafından Fethiye ve Ortaca ilçelerinde yakalandı.

Muğla ilinde göçmen kaçakçılığı olaylarının engellenmesi ve düzensiz göç hareketlerinin kontrol altına alınması maksadıyla; Muğla İl Jandarma Komutanlığınca Antalya İl Jandarma Komutanlığı ile koordineli olarak yapılan çalışmalar neticesinde Fethiye İlçesi Yanıklar Mahallesi Günlüklü Bölgesi D-400 karayolu üzerinde 25 Ağustos 2022 günü saat 02.30 sıralarında Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ve Fethiye İlçe J.K.lığı ekiplerince icra edilen operasyonda, 4 araç ile, 79’u Suriye, 10’u Filistin ve 3’ü de  Afganistan uyruklu olmak üzere toplam 92yasadışı göçmen yakalandı.

H.R.M., M.M., M.E., R.C. ve M.B.M. isimli organizatörler suçüstü yakalanarak gözaltına alınmış ve adli işlemlere başlandı.

Öte yandan; Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Ortaca ilçesi açıklarında lastik bot içinde düzensiz göçmenlerin olduğu bilgisi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekibi yönlendirildi.

Ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen lastik bottaki 23 düzensiz göçmeni Sahil Güvenlik botuna alarak karaya çıkardı.

Her iki olayda yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Haber: Esma Turan