Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

ÇİMENTO FABRİKASI İSTEMEYEN KÖYLÜLER CHP’NİN MİTİNGİNDE RUHSATIN İPTALİNİ İSTEDİ

Muğla’da çimento fabrikası istemeyen

Muğla’da çimento fabrikası istemeyen köylüler, CHP’nin Balıkesir’de düzenlediği “Milletin Sesi” mitingine, “Bahattin Gümüş ruhsatı iptal etsin Kılıçdaroğlu’nun sözü yerde kalmasın” yazılı dövizlerle gitti. Köylüler dövizlerin miting alanına alınmadığını iddia etti.


CHP, Mersin ve İstanbul’da düzenlediği “Milletin Sesi” mitinglerinin üçüncüsünü Balıkesir’deki Kuva-yı Milliye Meydanı’nda gerçekleştirdi. Mitinge, CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri de katılım gösterdi.
Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan’a bağlı Deştin Mahallesi sınırlarında kurulması planlanan Çimento Fabrikası’na karşı çıkan köylüler de mitinge katılarak, Menteşe Belediyesi tarafından fabrikaya verilen yapı ruhsatının iptal edilmesini istedi.
Ellerinde, “Muğla’nın ölüm fermanı olan çimento fabrikasına hayır”, yazılı pankart ile “Bahattin Gümüş ruhsatı iptal etsin Kılıçdaroğlu’nun sözü yerde kalmasın”, “Söz namustur Bahatttin Gümüş ruhsatı derhal iptal etsin” yazılı dövizlerle mitinge katılmak isteyen köylülerin pankartları iddiaya göre alana alınmadı.
Deştin Çevre Platformu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise “Halktan kaçan bir iktidar örneği ortadayken halkı yok sayan bir iktidar adayı nasıl olur merak içindeyiz. Biz Halkız, Biz Köylüyüz Bizlerden korkmayın. Seçimler yaklaşırken söz verip tutmayanları hatırlayıp hatırlatacağımızı belirtmek istiyoruz” denildi.
Platformun yazılı basın açıklaması şöyle:
“Bizler 2021 yılının aralık ayında projeden haberdar olduk ve Menteşe Belediyesi’ni uyararak ruhsat vermemesini istedik. Ruhsatı vermeyin uyarımıza rağmen Menteşe Belediyesi 29.12.2021 tarihinde yani ÇED süresinin dolmasına ve geçersiz olmasına 2 gün kala ruhsatı vermiştir. Biz Köylüler ve Yerel Halk olarak bu olanları 23 bin karşı imza toplayarak halka anlattık, Belediye Başkanı’mıza anlattık ve sesimiz daha gür çıksın diye Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına gidip yardım talep edip kendi partisinin kazandığı Belediye’nin inşaat ruhsatını iptal etmesini istedik. Farklı zamanlarda 2 CHP Genel Başkan Yardımcısı’nı yollayarak samimiyetini gösterdi.
“SÖZ VERMİŞTİ”
İlk Gelen Ali Öztunç ‘Amasız Fakatsız Şartsız ben bu çimento fabrikasına karşıyım. Maraş’ta benim büyüdüğüm köyde de çimento fabrikası vardı ve sizleri en iyi ben anlarım. Tahminim 10-15 gün içinde bu işi çözeceğiz’ diye söz verdi. 1 Ay geçmesine rağmen çözülmemişken Seyit Torun’un geleceğini öğrendik. Seyit Torun’la görüşmemizde, ‘Bu ruhsatı iptal etmek basit fakat iptal edersek tekrar devam edecekler bu yüzden bu kadar beklenildi çünkü iptal edildikten sonra bir daha yapılmasın istiyoruz bu yüzden de araştırmalarımız devam ediyor. 2 haftaya güzel haberler veririz’ diye söz vermişti.
“SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN HATIRLATACAĞIZ”
Dün Balıkesir CHP mitinginde kendimizi hatırlatmak amacıyla oradaydık. Bize verilen sözleri, bugüne kadar ne yapıldığını, şu anda hala neyi incelediklerini sormak için Pankartlarımızla oradaydık! Tahmin edildiği üzere üzerinde sadece ‘Çimentoya Hayır’ yazan pankartlarımızı içeri almadılar. Hem de iktidara yürüdüğünü ifade eden bir siyasi partinin tüzüğünde ekolojik sistemin korunması maddesi olmasına rağmen bunu hatırlatan pankartı ve dövizlerin görünür olmasını engellemesi çok manidar ve anlaşılmazdır. Halktan kaçan bir iktidar örneği ortadayken halkı yok sayan bir iktidar adayı nasıl olur merak içindeyiz. Biz Halkız, Biz Köylüyüz Bizlerden korkmayın. Seçimler yaklaşırken söz verip tutmayanları hatırlayıp hatırlatacağımızı belirtmek istiyoruz.”

Haber :Esma Turan