Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

AKBELEN DİRENİŞİ’NDE BİRİNCİ YIL: “AYNI KARARLILIKTA VE AYNI YERDEYİZ”

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de Akbelen Ormanı’nı, Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye karşı korumak için köylüler tarafından başlatılan direnişin, birinci yılı, kutlandı. İkizköy Çevre Komitesi’nden konuyla ilgili, “Bugün de aynı kararlılıkta ve aynı yerdeyiz. Ağaçlar, taşlar, kuşlar böcekler için, İkizköy için, Muğla için, ülke için, gezegen için, yaşam için Akbelen Ormanındayız” açıklaması yapıldı.

İkizköy’de Akbelen Ormanı’nın kömür madeni için Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’ye tahsisinin iptali için köylülerin 17 Temmuz 2021’de başlattıkları direniş birinci yılını tamamladı.

İkizköylüler direnişin birinci yılını kutlamak için “Akbelen Ormanı Nöbetimizde 1. Yıl” isimli 2 gün gerçekleşen etkinlik düzenledi.

Etkinliğin ilk gününde İkizköy mücadelesini anlatan fotoğraf sergisi, forumlar ve müzik dinletileri gerçekleştirilirken ikinci gün de yine forum, panel ve müzik dinletileri yapıldı.

İkizköy Çevre Komitesi’nden birinci yıla özel yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Tam bir yıl önce güne kesim motoru sesleri ile başlamış, müdahalemiz sonucu kesimi durdurmuştuk. Akbelen Ormanını vermeyeceğimizi ve koruyacağımızı gösteren bu fotoğrafla birlikte iki yıldır süren mücadele ve teyakkuz halimiz fiili nöbete dönüşmüştü. Bugün de aynı kararlılıkta ve aynı yerdeyiz. Ağaçlar, taşlar, kuşlar böcekler için, İkizköy için, Muğla için, ülke için, gezegen için, yaşam için Akbelen Ormanındayız.  Nöbetteyiz. Akbelen Ormanı davamızda mahkeme keşfin yenilenmesine, 8 Ağustos günü 3. kez keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.  Ayrıca yenilenecek keşif için mahkeme 19bin TL keşif ücreti talep ediyor. Adalet arayışımız farklı gerekçelerle engelleniyor. Artık yeter diyoruz. Bir yılı geride bıraktık. Ama 400. günümüz, 2. yılımız olsun istemiyoruz.  İçinden geçmekte olduğumuz felaketler ve krizler çağında başta bakanlıklar ve mahkemeler olmak üzere yaşamı korumak üzere herkesi görevini yapmaya ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz.  Akbelen Ormanı kesim ve madene tahsis kararının kalıcı olarak iptalini istiyoruz. Kömürü de, kömürden elektrik üretimini de istemiyoruz. Artık insanca yaşamak istiyoruz.”

Haber :Esma Turan