Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

KAMYONCULARDAN GARAJ İSYANI: “BU ŞEHİR BİZE BİR YUVA SAĞLAYAMIYOR”

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde garajı

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde garajı olmayan TIR ve kamyon şoförlerinin isyanı devam ediyor. Yaklaşık 7 yıldır garajlarının olmadığını ve araçları şehir içine park ettiklerini söyleyen kamyon şoförü Gökhan Koçer, “Bu şehrin her şeyini biz getiriyoruz ama bu şehir bize bir yuva sağlayamıyor” dedi.

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de faaliyet gösteren TIR ve kamyon şoförleri, araçlarını ulaşım ve güvenlik riski nedeniyle şehir içinde bazı noktalara park etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Bugün öğle saatlerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin, yol kenarlarında duran araçları için ‘Kamyon garajına götürün’ uyarısı yaparak tutanak tuttuğunu dile getiren şoförler, araçlarını eski garaj yerine getirdi.

Garajlarının olmamasına tepki gösteren şoförler, yetkililere seslendi ve garaj yeri tahsis edilmesini istedi.

“KAMYONCULARA SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUZ”

15 yıldır kamyon şoförlüğü yaptığını söyleyen Mehmet Karakoç, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Kamyon garajımız yok. Şehir içine koyuyoruz kamyonları. Belediyeden talep ettik ama doğru dürüst bir yer gösterilmedi, karşılık alamadık. Yer talep ediyoruz ama yer gösterilmiyor. Eski kamyon garajına çektik arabaları. 6-7 yıldır bu iş böyle. Bugün arkadaşların çoğuna tutanak tutuldu. ‘Kamyon garajına götürün’ diye uyarı geldi ama kamyon garajı yok. Belediyemizde bir tutarsızlık var. Kamyonculara sahip çıkılmasını istiyoruz.”

“BİZ BU ARABALARI NEREYE KOYACAĞIZ”

Kamyon şoförü Gökhan Koçer ise şunları söyledi:

“Kamyon garajımız olmadığı için araçlarımızı trafiğin akışını engellemeyecek yere bırakıyoruz. Bugün sabah zabıta ekipleri gelip uyarı verdi. Depolarımız en kötü 15 bin lira mazot alıyor. Bir lastik olmuş 8 bin. Akülerimizin çalınıyor. Arabamızı koyacak yer bulamıyoruz. Bu şehrin her şeyini biz getiriyoruz ama bu şehir bize bir yuva sağlayamıyor. Şuan bulunduğumuz yerden belediye bizi çıkardı. Burası kamyon garajımız, yeni inşaat yapılacak dediler, yapılmadı 5-6 seneden beri. Şoförler odası başkanımızla da görüştük az önce buradaydı kendisi. Gerekli yerler ile görüşeceğini söyledi. Daha cevap gelmedi ondan da. Zabıtalar bize ‘Yarın arabalar yine aynı yerde olursa ceza yazacağız’ dediler. Biz bu arabaları nereye koyacağız.”

Eski garaj yerinde mevcut ofisin ve gerekli malzemelerin bulunduğunu söyleyen Mehmet Karakoç, “Özlüce taşıma kooperatifinin ofisi duruyor burada. Mevcut kurulu bir düzen var zaten. Biz bu yerin bize verilmesini istiyoruz. Burada malzemeler, evraklar, dosyalar hepsi var Çay ocağından tutun güvenlik kamerası sistemine kadar her şey hazır şuan da” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise Muğla Kamyoncu, Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası ile görüşüldüğünü, garaj için uygun yer arandığı belirtildi.

Haber :Esma Turan