Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

BAŞKAN GÜRÜN: “MUĞLA’YA BAKAN GELİYOR HABERİMİZ OLMUYOR”

Muğla’da Cumhuriyet Halk Partili

Muğla’da Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanları Eğitim ve Değerlendirme toplantısı için Menteşe’de bir araya geldi. Toplantıda gündeme dair konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün sitemkâr bir açıklama yaparak, Muğla’ya gelen Bakanlardan, belediye olarak haberlerinin olmadığını ve bilgi verilmediğini söyledi.

Muğla’daki CHP’li Belediye Başkanlarının katıldığı eğitim ve değerlendirme toplantısı Menteşe ilçesinde gerçekleştirildi. Menteşe Belediyesi tarafından organize edilen toplantıya Fethiye, Marmaris, Datça, Milas ve Bodrum Belediye Başkanları ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün katıldı.

GÜRÜN “6 İLÇE MUĞLA’NIN % 70’İNE HİZMET VERİYOR”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, toplantıda yaptığı konuşmada Fethiye, Marmaris, Datça, Milas, Menteşe ve Bodrum Belediyelerinin Muğla nüfusunun yüzde 70’ine hizmet verdiğini kaydetti.

En fazla vergi veren 81 il arasında Muğla’nın 18. sırada olduğunu belirten Başkan Gürün, konuşmasında şunları söyledi;

“Büyükşehir olarak 2014-2021 yılları arasında 3 milyardan fazla yatırım yaptık. Bu Muğla’da şimdiye kadar yapılan yatırım olarak en büyük yatırım. Merkezi hükümetin bizden aldığı vergi payına bakarsak, aldığımız ile verdiğimiz arasında büyük bir oran farkı var. 2021 yılında Muğla 5 milyar 931 milyon lira vergi ödedi. Yüzde 0,51’ini veriyoruz. Biz 18’inci sıradayız. En fazla vergi veren 18’inci kentiz. Muğla’ya 2021 yılında 384 milyon 186 bin lira yatırım yapıldı. Merkezi hükümetten yatırım alma konusunda ise 34’üncü sıradayız. Trabzon’da mesela bunun tam tersi, bu bir adaletsizlik. Muğla bunu hak etmiyor. Muğla ne veriyor, ne alıyor? Bizim beklediğimiz yatırımlarla ilgili İller Bankası’ndan yeteri kadar finansman alamadık. Bodrum, Fethiye, Ören şantiyeye döndü. Eskiden bir şey yapılmıyordu deniliyor. Krediyi almak için 3,5 sene çalıştık. Yapılacak çok işimiz var. Kanalizasyon ve arıtma ile ilgili çalışmalarımız tüm ilçelerimizde bitecek. Hangi parti olduğuna bakmadan nerede ihtiyaç varsa orada çalışmayı başlatıyoruz.”

GÜRÜN “MUĞLA’YA BAKAN GELİYOR HABERİMİZ OLMUYOR”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün konuşmasının devamında sitemkâr bir açıklamada bulunarak, Muğla’ya gelen Bakanlardan, belediye olarak haberleri olmadığını ve bilgi verilmediğini söyledi. Gürün; “Önceden bir bakan geldiği zaman programı tüm belediyelere bildirilirdi. Şimdi bu program gelmiyor. Biz kulaktan bakan geliyormuş diye duyuyoruz. Büyükşehir belediye başkanı olarak benim programdan haberim yok” diye konuştu.

GÜRÜN “BAKAN’IN İMAR AFFININ OLMAYACAĞINI SÖYLEMESİ LAZIM”

Kamuoyu gündeminde yer alan imar affı ile ilgili açıklama yapan Başkan Gürün; “İkinci imar affı bekleniyor iddiaları sonrası özellikle turizm bölgelerindeki belediye başkanlarımız mağdur. Bakanın çıkıp ikinci affın olmayacağını söyleyip halkı uyarması gerekiyor. İki dakika içinde söylenecek bir söz. “Sakın kaçak inşaat yapmayın, imar affı yok” demiyorlar. Vatandaş kaçak yapı yapıyor, belediye başkanları peşinden koşmaya devam ediyor.” dedi.

Haber :Esma Turan