Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Gümüş’ten katı atık bedeli alınmaması çağrısı

Menteşe Belediye Meclis Üyesi

Menteşe Belediye Meclis Üyesi Ferah Gümüş, Türkiye genelinde 30 büyükşehir belediyesinden 24’ünün katı atık bedeli almadığına dikkat çekerek, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Beledeyisi’ne, katı atık bedellerinin Muğla’da da alınmaması çağrısında bulundu.

Gümüş, Bursa Büyükşehir Beledisi’nde benzer durumu meclis gündemine alınarak; mecliste alınanan kararı örnek göstererek şunları söyledi: “ 27.10.2010 tarihinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan, “Evsel Katı Atık” yönetmeliğinin defalarca ertelenen yürürlüğe giriş tarihi, yönetmelikte yapılan son değişiklik ile 31 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir. Yönetmelik gereği, su faturaları üzerinden toplanan “Evsel Katı Atık” bedeli ile ilgili, AKP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın televizyonda yaptığı açıklamaya göre, 30 büyükşehir belediyesinin 24’ünden alınmayan Katı Atık bedeli, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine  alınmış, CHP’nin reddine karşı, İYİ Parti, MHP ve AKP’nin kabul oylarıyla “Evsel Katı Atık” bedelinin vatandaştan alınmaması kararlaştırılmıştır.

Muğla’da ise İlçe Belediye Meclislerinden “Evsel Katı Atık” bedeli ile ilgili alınan kararlar, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edilmiş ve vatandaştan alınması kararlaştırılmıştır.

BÜYÜKŞEHİR VE MENTEŞE’YA ÇAĞRI

30 büyükşehir belediyesinin 24’ünden alınmayan bu bedelin, Muğla’dan da alınmaması  için daha önceki çağrılarımı tekrarlıyorum. Her ne kadar umudumuzu kırmış olsa da, eşitlik ilkesine binaen başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün olmak üzere, tüm ilçe belediye meclislerinden ve Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinden konuyu tekrar Meclis gündemine alarak, bu ekonomik buhranda  vatandaşlarımızın lehine karar alınmasını Menteşe Belediyesi Meclis üyesi olarak talep ediyorum.”

Haber: Esma Turan