Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

CHP’Lİ DEMİR: “BAKAN SOYLU DA HESAP VERECEK”

CHP Fethiye İlçe Başkanı

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Göç İdaresi ile ilgili verdiği yanıta karşı açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı’nın 9. yıl paylaşımına sosyal medya üzerinden cevap verdi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Bu, şiirlerle romantize edilecek bir mesele değildir. Sığınmacılar kaçak yollarla hala ülkemize geliyor. Ülke yolgeçen hanına döndü! Göç İdaresi’ne milletimiz adına gitmem gerekiyor ama sonucun ne olacağını herkes biliyor. Zincirler, teller; şimdi kum torbası koyarlar herhalde. Milletimiz adına Göç İdaresi’ne soruyorum:

1- Sığınmacıların eski kimlik bilgileri elinizde mevcut mu?

2- Kaçına vatandaşlık verdiniz ve hangi güvenlik soruşturmalarından geçirdiniz?

3- Sınırlarımızın delik deşik edilmesini neden izliyorsunuz? Amaç ne? Neyin hazırlığındasınız?

Göç İdaresi’nden randevu talep etmeden önce, milletimiz adına sabırla bu soruların yanıtlarını bekleyeceğim. Bu arada şiir yazmayı bırakın, işinizi yapın!”

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kılıçdaroğlu’nun dayanılmaz cehaleti… Aday adaylığını tarif ederken ‘Devleti iyi tanıması gerekiyor’ diyorsunuz ya, anlaşılan 2 Belediye Başkanın dengeni bozmuş. Göç idaresi ile ilgili sorduğun 3 sorunun da muhatabı Göç Başkanlığı değil. Vatandaşlık sorusunun muhatabı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü. Diğerlerinin muhataplarını da ‘yamakların’ bulsun. Soruları düzelttirmek için aynı büyükelçiye gönderebilirsiniz” açıklamasını yaptı.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir de yaptığı yazılı basın açıklaması ile Bakan Soylu’nun bu sözlerine tepki gösterdi.

CHP’li Demir, “Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu’na yine iftira üstüne iftira atıyor. Şimdi de Kılıçdaroğlu’nun, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı’na sorduğu soruları cevapsız bıraktı. Kirli işlerinin açığa çıkmaması için türlü türlü iddialarda bulunarak Kılıçdaroğlu’nu zan altında bırakmak istedi. Seçim yaklaştıkça iftira atarak oy toplamak istedi. Fakat Bakan Soylu da, Cumhurbaşkanı Erdoğan da, kısacası iktidar da ne yaparsa yapsın yükselişimizi, halkın bize güvenmesini asla durduramayacak. Buna engel olamadığı gibi de kendi de bu asılsız iddialar için hesap verecek. Suç at izi kalsın diyerek hayatına devam edemeyecek. Daha da rezil olacak, halkın nezdinde daha da küçülecek. Bizler ise her şeye rağmen halkın yanında olmaya, gerçekleri sormaya, kirli işleri meydana çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber :EsmaTuran