Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

BELEDİYE MECLİSİNDE KATI ATIK BEDELİ TARTIŞMASI

Menteşe Belediyesi’nin Nisan ayı

Menteşe Belediyesi’nin Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda 2021 Yılı Faaliyet Raporu’na ilişkin söz alan AK Partili Meclis üyesi Emine Dal Kılıçaslan, su faturalarına yansıtılan katı atık bedeli ile ilgili maliyetin düşürülmesini isterken, Memleket Partili meclis üyesi Ferah Gümüş de, “Tüm Türkiye’den toplandığı zaman Muğla’dan toplanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Menteşe Belediye Meclisi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Toplantı da; Encümen Üyeliği, Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, İnceleme Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu seçimlerinin ardından 2021 Yılı Faaliyet Raporu okundu.

Faaliyet raporuna ilişkin söz alan AK Partili Meclis üyesi Emine Dal Kılıçaslan su faturalarına yansıyan katı atık bedeli ile ilgili konuştu. Kılıçaslan, “Katı atık bedeli tarifesi meclisimizden geçerken de görüşlerimizi belirtmiştik. İnsanların su faturalarına yansıyor katı atık bedeli, su kullanım bedelinin üzerinde bir katı atık bedeli çıkıyor. ‘Katı atık bedeli çok iyi memnunum, bana düşük geliyor’ diyen bir tane Menteşeli yoktur herhalde. Yasal bir gerekçesi olduğunu biliyorum. Bu maliyet belediyeden belediyeye değişebiliyor. Sıfır olsun demiyorum, insanlarından bu yönde şikayetleri olduğunu dile getirmek istiyorum. Maliyet yüksek olursa oraya yüksek yansır, maliyet düşük olursa da oraya düşük yansır” dedi.

Memleket Partili meclis üyesi Ferah Gümüş ise, “Katı atık ile ilgili ben, kanuni dayanağın olduğunu, düşük ya da yüksek olduğunu değil, tüm Türkiye’den toplandığı zaman Muğla’da da toplanması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Öte yandan Belediyenin geçtiğimiz Ekim ayı Meclis Toplantısı’nda katı atık bedeline yüzde 30 zam yapılmış ve kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Haber :Esma Turan