Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

ÜNİVERSİTEDE TEPKİ İSTİFASI, FAKÜLTE YÖNETİMİ BOŞALDI!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde  (MSKÜ)  cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı, fakülte yönetimi boşaldı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Taner Dinçer’in açılmak istenen  bir profesörlük kadrosu yüzünden istifa ettiği ileri sürüldü.

Edilen bilgilere göre; fakülte bünyesinde bir akademisyen için profesörlük kadrosu açılma talebinde bulunuldu.  Bunun üzerine Fakülte yönetimi kurulu tarafından  yapılan değerlendirmeler sonucu bu kadro için gerekçeleriyle beraber oy birliği ile “olumsuz” görüş  verilerek rektörlüğe bildirildi. Ardından rektörlük teamüllere aykırı olarak bu kadro talebini bu kez üniversite yönetimine getirdi. Üniversite yönetiminde ise 9 oya karşılık 14 oyla bu kadroya “olumlu” görüş çıktı.

Bu gelişmeden sonra  fakülte yönetim kurulu üyeleri istifalarına dekanlığa verdi. Ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Taner Dinçer de istifasını verdi.  Dekanın istifası ile dekan yardımıclıkları da düştü. Böylece dekan, dekan yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerinin istifası ile fakülte yönetimi boşaldı.

Dekan ve fakülte yönetim kurulu üyelerinin,   üniversite yönetim kurulunun almış olduğu bu  kararın akedemik açıdan etik olmadığı gerekçesiyle istifalarını verdikleri ileri sürüldü.

Bu gelişmelerin ardından rektörlüğün nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu olurken,  üniversite yönetim kurulunda olumsuz oy veren  üyelerinin de istifa edecekleri iddia edildi.

Haber :Hakan Canel