Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

AVNİ BURAK YENİCE ANISINA HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel

Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Osman Can Yenice’nin hayatını kaybeden oğlu Avni Burak Yenice (30) için oluşturulan hatıra ormanında 6 bin 80 fidan toprakla buluştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Osman Can Yenice’nin geçtiğimiz yıl Haziran ayında hayatını kaybeden oğlu Avni Burak Yenice anısına, ailesi ve sevenleri tarafından hatıra ormanı oluşturuldu.

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’ye bağlı Yerkesik Mahallesi Damla Deresi mevkiinde oluşturulan hatıra ormanında, 6 bin 80 fidan toprakla buluştu.

Fidan dikim törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Avni Burak Yenice’nin ailesi, sevenleri ve vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün şunları söyledi:

“Ben Burak’ı çok az ve geç tanıdım. Burak’ta yaşına göre olağanüstü bir insana yaklaşım vardı. Çok farklı bir karaktere sahipti. Onu tanıyan ve onunla birlikte olan çoğu arkadaşı onunla yoldaş olmuş. Son anında toprağa teslim ederken de Amerika’dan ve diğer ülkelerden insanlar onun için, ona son görevini yapmak için işini gücünü bırakıp buraya geldiler. Yaşasaydı çok daha farklı şeylere imza atacaktı. Bence en büyük tesellimiz çocuğumuzun bu kadar nitelikli ve temas ettiği herkesi etkisi altına alıp olumlu olarak onu hayata geçirmeye çalışmasıydı. Bu hatıra ormanı ona gerçekten çok yakışıyor. Hüzünlüyüz ama aynı zamanda bunun bir gurur günü olması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir evlada sahip olmuş olmanız sizler için bizler için gurur kaynağı.”

Avni Burak Yenice’nin kız arkadaşı Gizem Bayram ise şöyle konuştu:

“Avni Burak için hatıra ormanı oluşturma düşüncesi için ilk adımlarımızı attıktan sonra ülkemizden çıkan orman yangınları nedeniyle bu proje çok daha büyük bir anlam kazanmış oldu. Avni Burak Yenice hatıra ormanı düşüncemi paylaştığımda desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 6 bin 80 fidanlık bir orman oluşturmuş olduk. Bu ormanın sonsuza kadar Avni Burak Yenice anısına yaşamasını, bizlere ve binlerce hayvana yaşam olmasını, fidanlarımızın yaşıyor olmasının hepimize ümit olmasını temenni ediyorum. Muğla’ya yolunuz düştüğünde hatıra ormanını ziyaret etmenizi, sahip çıkmanızı ve Avni Burak’ı anmanızı rica ediyorum. Özellikle Muğla’da yaşayanlardan ricam ise hatıra ormanını hep korumaları, çocuklarına Avni Burak’ın cesaretinden hayallerinden peşinden koşmasında ve başarılarından bahsederek onlara ilham ve güç vermeleridir.

“AVNİ BURAK BİZİ İZLİYOR VE GÜLÜMSÜYOR”

Bugün 6 bin 80 fidanlık bu hatıra ormanının hayat bulmasında bana en büyük desteği veren, onun sayesinde bu projeyi tamamlayabildiğim Avni Burak’ın ablası Hilal Akçan’a en büyük teşekkürümü sunmak istiyorum. Ardından o süreçte yanımda olan sevgili kardeşim Buse Bayram, Reha Yılmazlar, Ezgi Kıyıcı, Saime Felekoğlu başta olmak üzere daha sayamadığım onlarca kişiye ve hep arkamda olan Osman Can Yenice ve Zuhal Yenice’ye sonsuz teşekkürler. Biliyorum ki bir yerlerden Avni Burak bizi izliyor ve gülümsüyor. Bu hatıra ormanı onun ruhu için tüm canlılara nefes olsun ve hayat versin. Ruhun şad olsun, ışıklar içinde uyu Avni Burak Yenice.”

Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek de “Avni Burak Yenice’nin hatırası her zaman burada kalacak. Mevcut sahamızda 38 dönüm alan içerisinde 6 bin 80 tane fidanı toprakla buluşturduk. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Avni Burak Yenice, geçtiğimiz yıl Haziran ayında beyin damarının çatlaması nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Haber :Esma Turan