Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

İKİZKÖYLÜLER, ZEYTİNLERİ İÇİN KAYMAKAMLIĞA DİLEKÇE VERDİ

Muğla’nın Milas İlçesi’ne bağlı

Muğla’nın Milas İlçesi’ne bağlı İkizköy’de Akbelen Ormanı’nı maden sahasına karşı savunan köylüler, zeytinliklerin korunması için Milas Kaymakamlığı’na dilekçe verdi. İkizköy Çevre Komitesi üyesi Nejla Işık, “Yeniköy-Kemerköy şirketinin, muhtar aracılığıyla zeytin sahiplerine ulaşıp, ‘Üç gün içinde bu zeytinleri kaldırın’ dediğini öğrendiğimizden dolayı bu dilekçeleri hazırladık. Çıkan yönetmeliği Yeniköy-Kemerköy şirketi kullanarak zeytinleri talan etmek üzere” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle zeytinlik alanların maden faaliyetine açmasına tepkiler sürüyor.

İkizköylüler, de Milas Kaymakamlığı’na giderek, zeytinliklerinin korunması için dilekçe verdi.

İkizköy Çevre Komitesi üyesi Nejla Işık, dilekçeye ilişkin şunları söyledi:

“Yeniköy-Kemerköy şirketinin, muhtar aracılığıyla zeytin sahiplerine ulaşıp ‘Üç gün içinde bu zeytinleri kaldırın’ dediğini öğrendiğimizden dolayı bu dilekçeleri hazırladık. Çıkan yönetmeliği Yeniköy-Kemerköy şirketi kullanarak zeytinleri talan etmek üzere. Dilekçemizi elden teslim ettik. Adalete de güvenmek istiyoruz. Zeytin Kanunu yönetmeliğin üstündedir diyoruz.

Dünden bu yana, Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilileri, İkizköy mahallesi sınırları içerisindeki zeytin ağaçlarını kastederek, İkizköy Mahallesi Muhtarı’na şifahen ‘İkizköylülerin, eskiden kamulaştırılmış alanlarda bulunan zeytin ağaçlarını gelip kendilerinin kesmelerini ya da taşımalarını, aksi takdirde şirketin bu ağaçları keseceğini, taşıyacağını’ bildirmiştir. Bunun üzerine İkizköy Mahallesi Muhtarı, İkizköy sakinlerine bu durumu şifahen iletmiştir. İkizköy mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir tek zeytin ağacının dahi kesilmemesi, sökülmemesi ve zarara uğramaması için gereken tüm önlemlerin alınmasını, Kanun hükümlerine aykırı davranışta bulunanlar hakkında Kaymakamlığınız tarafından gereken işlem yapılarak yaptırım uygulanmasını, iş bu dilekçemize ilişkin idarenizce yapılacak tüm iş ve işlemler ile sonuçlarının tarafımıza bildirilmesini talep ediyoruz.”

İkizköylülerin avukatı Arif Ali Cangı, ise “Şirket, önce muhtar aracılığıyla eski maliklere haber göndererek, ‘Zeytinlikleri sökmek istiyorsanız biz yardımcı olacağız, yoksa biz sökeceği’ dedi. Anlaşılan bu yönetmelik değişikliği, doğrudan doruya YK Enerji için ve İkizköylülerin zeytinliklerinin taşınması, sökülmesi ve maden ocağı haline getirilmesi için çıkarılmış” diye konuştu.

Haber :Esma Turan