Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

MENTEŞE GÖKTEPE’DE SU İLETİM HATTI TAMAMLANDI

Muğla’nın Menteşe İlçesi Göktepe

Muğla’nın Menteşe İlçesi Göktepe Mahallesi’nde tarım arazilerinin su ihtiyacını karşılamak amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 11 metre su iletim hattı, 5 bin 500 metreküp su depolama havuzu ve 1 regülatör inşaatı çalışmaları tamamlandı.

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’ye bağlı Göktepe Mahallesi’nde mahallesinde tarım arazilerinin su ihtiyacını karşılamak amacı ile DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan su iletim hattı çalışmaları tamamlandı.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “Muğla’da bir sulama projemizi daha tamamladık. Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Göktepe mahallesinde tarım arazilerinin su ihtiyacını karşılamak amacı ile 11 kilometre uzunluğundaki su iletim hattı, 5 bin 500 metreküp su depolama havuzu ve 1 regülatör inşaatı çalışmalarımızı tamamladık ve bu yıl sulama sezonunda Göktepe mahallesinde 3 bin 680 dekar zirai araziye su verilmesi planlanmaktadır. Ayrıca dekar başına 2 bin 600 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 9 milyon 568 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir” dedi
Yıldız son olarak; Bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz: desteklerini esirgemeyen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Sayın Bekir Pakdemirli’ye sonsuz şükranlarımızı sunarım” dedi.


Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ise şunları söyledi:
“Bu yıl sulama sezonunda Göktepe mahallesinde 3 bin 680 dekar zirai araziye su verilmesi planlanmaktadır. Ayrıca dekar başına 2 bin 600 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 9 milyon 568 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir. Bu projelerin yapılmasında desteklerini esirgemeyen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye ve DSİ Genel Müdürümüz Kaya Yıldız’a hemşerilerimiz adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”

Haber :Esma Turan